Connect with us
Publicitate

Social

De mâine, se redeschid școlile și grădinițele din municipiul Brașov. Se aplică regula scenariului 3

Publicitate

Publicat

pe

Ca urmare a modificărilor introduse ieri în Ordinul comun al Ministrului Educației și al Ministrului Sănătății, unde pragul de 6 la mia de locuitori al incidenței infectărilor cu virusul SARS Cov-2 a fost înlocuit cu starea de carantină, unitățile școlare din municipiul Brașov trec în scenariul 3 din ordinul mai sus amintit, ceea ce înseamnă că elevii/copiii și cadrele didactice din învățământul primar/preșcolar revin de joi, 25 martie, cu prezență fizică, în unitățile școlare.

Publicitate

Cei din clasele a VIII-a a, XII-a și a XIII-a precum și cei din anii terminali din învățământul profesional, dual și postliceal revin în unități, cu prezența fizică de până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În situația în care până la finele săptămânii viitoare nu va fi declarată starea de carantină, scenariul 3 se va menține în toate unitățile școlare din municipiul Brașov până la începutul vacanței de primăvară. În aceste condiții simularea examenului de Evaluare națională la clasa a VIII-a se sa desfășura în conformitate cu calendarul național al acestor activități și va debuta luni, 29 martie, cu proba la Limba și literatura română.

Simularea examenului de bacalaureat pentru elevii din unitățile școlare din municipiul Brașov va fi organizată de către Comisia județeană, cel mai probabil în săptămâna 10-14 mai.

Publicitate

Structura anului școlar curent, calendarul examenelor naționale și cel a admiterii în clasa a IX-a vor fi modificate prin Ordin de Ministru

Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi, două săptămâni din vacanța de vară mutându-se în vacanța de primăvară. Excepție vor face elevii claselor terminale, astfel:

  • elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 Iunie (în loc de 11 Iunie),
  • elevii clasei a XII-a care termină 18 iunie (în loc de 4 iunie),
  • învățământul profesional și dual care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie).

Evaluarea Națională la clasa a VIII-a va avea loc în perioada 5-8 iulie fiind urmată de admiterea în clasa a IX-a, potrivit ultimelor declarații ale ministrului.

Probele scrise ale examenul de Bacalaureat se vor susține în perioada 28 iunie-1 iulie conform calendarului deja aprobat. Ca și în anul precedent, evaluarea competențelor lingvistice și digitale din cadrul acestui examen se va realiza prin echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență în conformitate cu Ordinul MEC 4341 din 27 mai 2020, cu excepția celor digitale pentru absolvenții din seriile anterioare care nu au studiat disciplina TIC.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes