Connect with us
Publicitate

Economic

De la şefia DIICOT la vândut pizza. Făgărăşanca Alina Bica, surprinsă la tejgheua unui restaurant din Italia, acolo unde a fugit de justiţia română

Publicat

pe

Publicitate
Alina Bica, fostă șefă DIICOT, locuiește într-un paradis medieval, în sudul Italiei, acolo unde face arest la domiciliu între orele 23:00 și 07:00.

Alina Bica, condamnată la 4 ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, duce o viață liniștită în sud-estul Italiei, în localitatea Altamura, provincia Bari, regiunea Puglia.

Altamura este un orășel încărcat de istorie, ridicat pe o veche cetate ale cărei ziduri, construite între secolele 5 și 3 Î.Hr. dăinuie și în ziua de azi. În centrul vechi al orașului se află și principalul punct de atracție al localității: Catedrala Altamura, construită între 1232 și 1242 de Frederick al II-lea de Suabia.

În toamna anului trecut, la cinci minute de mers de catedrală, un român pe nume Florin Busuioc, a închiriat un spațiu dintr-o clădire istorică și a dechis o pizzerie. Localul se numește Noa și se află în Piazza Madonna Dei Martiri, 22, fiind ”a doua casă a Alinei Bica”, fostă șefă DIICOT, condamnată pentru favorizarea infractorului, pe numele căreia autoritățile române au emis un mandat internațional de urmărire.

Florin Busuioc, proprietarul localului, este partenerul Alinei Bica. Acesta a locuit mai bine de 10 ani în Costa Rica, stat în care Alina Bica și Elena Udrea s-au refugiat în 2017-2018, când cele două erau cercetate în mai multe dosare. În 2019, Bica a părăsit Costa Rica și s-a întors în Europa. Inițial, s-a crezut că a ajuns în Spania, acolo unde își deschisese, încă din 2017, o firmă de avocatură, Amris International Lawyers SLP.

Publicitate

Până la urmă, Alina Bica a ajuns în Italia, acolo unde a fost arestată, în 2020. Câteva luni mai târziu, Curtea de Apel din Bari a respins cererea de extrădare a Alinei Bica și și-a dat acordul pentru ca fosta șefă a DIICOT să execute sentința în Italia, în regim de arest la domiciliu. Din acest punct de vedere, Bica a fost o ”deschizătoare de drumuri”, pentru că ulteriori, alți condamnați celebri au luat drumul Italiei, pentru a evita executarea pedepselor cu închisoarea în România.

Alina Bica se bucură, în Italia, de un regim lejer de executare a pedepsei. Mai exact, ea este obligată să fie la domiciliu înainte de ora 23:00 și să nu părăsească imobilul până dimineața, la 07:00. În rest, are voie să facă ce își dorește, să lucreze și chiar să părăsească orașul.

Această formă de executare a pedepsei este recunoscută doar ”pe jumătate” de instanțele din Românie. În septembrie 2022, Curtea de Apel București a respins contestația la executare a Alinei Bica, iar judecătorii au constatat că ”nu a fost inițiată procedura de punere în executare a pedepsei închisorii, atunci când persoana condamnată nu se află pe teritoriul României”.

Alina Bica a studiat și lucrează în Italia

În aceste condiții, Alina Bica nu mai are emoții că poate ajunge la închisoare, cel puțin cât timp se află în Italia. Iar fostă șefă DIICOT se bucură liniștită de viața în Peninsulă, nefiind interesată de revenirea acasă.

În imaginile prezentate de FANATIK, Alina Bica apare la un eveniment organizat la restaurantul Noa și chiar ajutând cu preluarea de comenzi de pizza, pe terasa localului.

Pe de altă parte, conform unor informații obținute de FANATIK, fosta procuroare ”antimafia” a absolvit un curs de trei ani, acreditat de Ministerul Educației din Italia și a primit o diplomă de ”personal ATA”, respectiv ”colaborator școlar”.

Funcția este echivalentă, în România, cu cea de suplinitor și îi permite Alinei Bica să se angajeze în orice școală din Italia. Pe de altă parte, într-un interviu realizat cu camera ascunsă de Antena 3, Alina Bica a dezvăluit că, în prezent, lucrează ca avocat.

Alina Bica s-a referit la Florin Busuioc, patronul pizzeriei din Altamura, ca la iubitul ei, deși în 2017, când a mers prima dată în Costa Rica, era căsătorită cu Mircea Octavian Bica, și el cu probleme la DIICOT, într-un dosar în care este suspectat de spălare de bani și evaziune fiscală.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes