Administrație
De la începutul anului viitor făgărăşenii rămân cu gunoiul la poartă, iar ghenele nu vor mai fi golite. Firma de salubritate nu mai vrea să colecteze gunoiul

Firma de salubritate care deserveşte locuitorii oraşului Făgăraş a decis ca din data de 6 ianuarie să nu mai ridice gunoiul de la ghenele de gunoi ale oraşului şi nici de la casele oamenilor. Acest lucru se întâmplă pentru că operatorul de salubritate nu s-a înţeles cu Primăria Făgăraş pentru suma care să fie plătită pentru a curăţa oraşul de gunoaie.
„SC SALCO SERV SA ANUNȚĂ UTILIZATORII SERVICIULUI PUBLIC DE SALUBRIZARE, PERSOANE FIZICE ȘI JURIDICE DE PE RAZA MUN. FĂGĂRAȘ CĂ ÎNCEPÂND CU DATA DE 06.01.2021, NU VA MAI PUTEA RIDICA DEȘEURILE MUNICIPALE.
Conform prevederilor din Regulamentul serviciului public de salubrizare al Municipiului Făgăraș și conform prevederilor legale aplicabile, operatorul de salubrizare nu poate presta decât în baza Licenței de operare, a Contractului de delegare și a tarifelor aprobate prin Hotărâre de Consiliu Local.
CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI FĂGĂRAȘ ARE DUBLĂ CALITATE :
- PROPRIETAR AL SOCIETĂȚII SALCO SERV SA
- CONSILIU LOCAL AL MUNICIPIULUI FĂGĂRAȘ
Consiliul local al Mun. Făgăraș – în calitate de acționar unic – are răspunderea societății SALCO SERV SA. Trebuie să se comporte ca un bun proprietar.
Pentru aceasta, AU APROBAT ÎN CADRUL ADUNĂRII GENERALE A ACȚIONARILOR DIRECȚIA DE FUNCȚIONARE A SOCIETĂȚII ȘI TARIFELE PROPUSE SPRE A FI PRACTICATE ÎNCEPÂND CU ANUL 2021, LA NIVELUL MUNICIPIULUI FĂGĂRAȘ.
Consiliul local al Mun. Făgăraș – în calitate de consiliu local – are răspunderea asigurării serviciului public de salubrizare a localității cu respectarea mai multor principii printre care și principiul de protecție a sănătății populației, responsabilitate față de cetățeni și tarifare echitabilă pentru o cantitate de serviciu prestat.
Potrivit Art. 9 din Legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, teza (2) Raporturile juridice dintre autorităţile administraţiei publice locale şi operatori, stabilite în baza prevederilor prezentei legi, sunt supuse normelor juridice de drept public sau privat, după caz. În vederea îndeplinirii obligaţiilor prevăzute la alin. (1) autorităţile administraţiei publice locale au, în relaţia cu operatorii serviciilor de utilităţi publice, următoarele drepturi:
- g) să refuze, în condiţii justificate, aprobarea preţurilor şi tarifelor propuse de operator;
În data de 22.12.2020 odată cu ședința ordinară a consiliului local s-au organizat și comisiile de specialitate pentru analiza și dezbaterea subiectelor legate de tarifele și cota de dezvoltare a SC SALCO SERV SA. S-au acordat avize favorabile ambelor proiecte de hotărâre în 6 comisii de specialitate ale Consiliului Local.
În cadrul ședințelor de Consiliu Local, convocate de consilierii locali, organizate în datele de 29.12.2020, 30.12.2020, s-au dezbătut și analizat subiectele de pe ordinea de zi printre care și cel de aprobare a tarifelor de prestare a serviciilor de către SALCO SERV începând cu anul 2021.
Ședințele de Consiliu Local nu au avut finalitate prin hotărâri. Constant s-a solicitat și votat amânare după amânare, conducerea Salco Serv SA negăsind justificare pentru prorogarea votului, unor subiecte care au făcut obiectul convocării unei ședințe de îndată. Conform prevederilor – Art. 134, alin. 4 din Codul Administrativ, formatul ședinței de îndată implică un caracter de urgență.
Refuzul de aprobare a tarifelor reprezintă un atribut al autorității publice locale însă doar cu invocarea unor condiții justificative și acest lucru nu s-a întâmplat ba mai mult de atât aceleași tarife au fost APROBATE ÎN ȘEDINȚA ADUNĂRII GENERALE a ACȚIONARILOR SALCO SERV SA DE CĂTRE ACELEAȘI PERSOANE.
PROPRIETARUL A VOTAT pozitiv (în ședință care nu se difuzează în spațiul public)
CONSILIUL LOCAL A VOTAT pozitiv în comisiile de specialitate.
CONSILIUL LOCAL NU A VOTAT (în ședință publică, unde cetățenii au putut urmări și constata activitățile membrilor partidelor politice)
Potrivit art. 33 din Legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, (1) Desfăşurarea activităţilor specifice oricărui serviciu de utilităţi publice, indiferent de forma de gestiune aleasă, se realizează pe baza regulamentului serviciului, a caietului de sarcini al serviciului şi a licenţei emise de autoritatea de reglementare competentă, în condiţiile legii speciale.”, se arată în comunicatul trimis de firna de salubritate
-
Evenimentacum 2 zile
FOTO – VIDEO / Accident violent în Braşov! Mașina unei școli de șoferi „s-a înfipt” într-un stâlp pe strada Păcii. Şoferul era în timpul examinării
-
Economicacum 3 zile
Braşovul a depăşit Capitala în topul orașelor cu cele mai mari prețuri din domeniul imobiliar. Este pe locul doi, după Cluj
-
Economicacum 3 zile
Prodlacta Brașov și-a cerut insolvenţa. Compania avea în primul semestru datorii de peste 30 de milioane lei
-
Socialacum 3 zile
Procedură în premieră, la Spitalul Județean Brașov. Medicii au realizat prima crioablație pentru fibrilația atrială
-
Turismacum 3 zile
Târgurile de Crăciun din România, atracție pentru turiștii străini. Brașovul, Sibiul sau Craiova, printre destinațiile preferate ale vizitatorilor de peste hotare
-
Evenimentacum 3 zile
O casă din Bran a fost ţinta hoţilor! Proprietarul a rămas fără 17.000 de lei, după ce tâlharii au spart locuinţa
-
Evenimentacum 3 zile
Agenția de Investigare Feroviară a deschis o anchetă în cazul pantografului rupt de la un tren, care a rănit trei tinere la Azuga
-
Economicacum 3 zile
Benzina și motorina se vor scumpi, începând de la 1 ianuarie 2024. Cât vor plăti șoferii români pentru un plin