Connect with us
Publicitate

Administrație

De la Brașov la poarta aeroportului din Ghimbav vom ajunge cu trenul electric. Autoritățile spun că proiectul de dublare și electrificare a căii ferate între Brașov și Codlea este într-un stadiu avansat

Publicat

pe

Brașovenii vor putea ajunge la aeroportul din Ghimbav cu trenul, pe o linie dublă electrificată. În urma discuțiilor avute ieri cu reprezentanții CFR, primarul Allen Coliban a declarat că proiectul de electrificare și dublare a liniei de cale ferată între Brașov și Codlea plus legătura către Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav este într-un stadiu avansat, singurele probleme rămase de rezolvat fiind în zona Bartolomeu.

Publicitate

Mai mult, edilul arată că toate forțele politice din județ lucrează la realizarea acestui proiect important pentru zona metropolitană a Brașovului.

„Am fost la CFR în discuții despre tema transportului feroviar metropolitan. Există un proiect care este într un stadiu avansat de dublare a liniei dintre Brașov și Codlea și de electrificarea ei.

Este o direcție foarte importantă atât din punct de vedere al oamenilor care fac zilnic această navetă cât și din punct de vedere al legăturii din Ghimbav către viitorul aeroport. Pe acest proiect avem câteva probleme de rezolvat în zona Bartolomeu. Cel mai important lucru este că este posibilă dublarea și legarea aeroportului prin cale ferată electrificată.

Publicitate

Este un proiect în care ne-am dat mâna și ne susținem demersurile, toate forțele de la nivel local. Este un proiect despre care am discutat de mai multe ori și cu domnul președinte Adrian Veștea, ajută și parlamentarii de Brașov și mă bucur că avem acest demers comun și că de fapt ne luptăm împreună pentru un proiect de care Brașovul are nevoie. Avem nevoie de transportul feroviar Metropolitan pentru că este un un element de mobilitate urbană foarte foarte important și în perspectivă când vom avea și mai mulți și mai mulți oameni care vor popula zona metropolitană vom avea nevoie de genul acesta de transport care este un transport verde, un transport electric, un transport eficient, un transport rapid, modern și bun.” a spus Coliban.

Menționăm că CFR a început lucrările de proiectare la legătura cu aeroportul încă de anul trecut. Conform planului, proiectul ar trebui să fie realizat în mai puțin de trei ani.

https://stagingfinastg.wpengine.com/cfr-a-inceput-lucrarile-de-proiectare-pentru-legatura-cu-aeroportul-brasov/

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes