Connect with us
Publicitate

Administrație

De la 1 septembrie, RATBV va prelua traseul dintre Brașov și Săcele. Conducerea companiei anunță că nu are suficiente autobuze, iar din această cauză mai multe linii metropolitane ar putea fi afectate

Publicat

pe

Publicitate

RATBV analizează și evaluează în aceste zile cele două oferte primite pentru achiziționarea a 15 autobuze folosite, minim EURO 6, autovehicule de mare capacitate ce vor asigura nevoile operaționale ale societății pentru asigurarea serviciului de transport public de călători în Municipiul Săcele. Cele două oferte menționate vizează achiziția a 15 autobuze ce vor înlocui actualele autovehicule utilizate în Săcele, ce au norma de poluare EURO 2 sau 3.

În ceea ce privește stadiul în care se află această procedură de achiziție, Consiliul de Administrație al RATBV S.A. amintește faptul că nu a fost informat decât foarte târziu despre intențiile de transfer a serviciului de transport public de călători din Municipiul Săcele în responsabilitatea RATBV.

Mai mult, acest lucru s-a întâmplat doar la solicitările Consiliului de Administrație, care s-a sesizat cu privire la intențiile amintite din articolele apărute în urmă cu câteva luni în mass-media locală.

Consiliul de Administrație al RATBV S.A. îi asigură pe toți utilizatorii serviciului de transport public de călători din Municipiul Săcele că angajații societății fac tot ce este necesar pentru ca de la 1 septembrie 2023 societatea să răspundă nevoilor de mobilitate ale acestei comunități, la un standard cât mai ridicat, dar își manifestă îngrijorarea și rezerva cu privire la capacitatea operațională a RATBV de a deservi Municipiul Săcele fără a afecta semnificativ calitatea serviciului de transport oferit clienților din alte localități.

Publicitate

De asemenea, Consiliul de Administrație al RATBV privește cu rezerve întemeiate atât soluția aleasă în grabă de Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Brașov și Primăria Municipiului Săcele pentru a rezolva de la 1 septembrie 2023 problemele de mobilitate ale populației acestui oraș, cât și modalitatea de implementare a variantei alese, actul adițional prin care RATBV devine responsabil de transportul public din Săcele fiind aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor AMDDTP Brașov în data de 16 august 2023.

Consiliul de Administrație al RATBV S.A. cere tuturor clienților săi să manifeste înțelegere cu privire la posibilele fluctuații temporare ale calității serviciului de transport în unele localități din zona metropolitană Brașov, determinate de faptul că resursele operaționale limitate ale societății nu pot garanta în acest moment efectuarea transportului în Săcele în condiții de siguranță și confort.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes