Connect with us
Publicitate

Economic

De la 1 Martie, Revolut pune taxe mai mari şi condiţii mai stricte şi pentru clienţii din România

Publicat

pe

Fintechul britanic Revolut, care şi-a bazat creşterea susţinută din ultimii ani inclusiv printr-o politică de comisioane mai mici prin comparaţie cu jucătorii tradiţionali din piaţa bancară, va strânge şurubul şi va mări taxele şi va impune condiţii mai stricte de utilizare a cardurilor sale pentru clienţii din România. Spre exemplu, din data de 23 aprilie, clienţii Revolut care au ales serviciul standard vor fi nevoiţi să achite o taxă de 2% pe retrageri şi dacă fac mai mult de 5 operaţiuni de acest tip pe lună, nu doar dacă depăşesc plafonul de 800 de lei pe lună.

Publicitate

“Fiecare dintre aceste limite se aplică independent. Vei începe să plăteşti comision de îndată ce atingi una dintre ele, chiar dacă nu ai atins-o şi pe cealaltă”. Revolut nu se mulţumeşte cu acest pas, ci adaugă şi un comision minim pe operaţiune, de aproximativ un euro. “Comisionul rămâne în continuare 2%, dar adăugăm un comision minim de 5 RON. Acest lucru înseamnă că vei plăti suma mai mare dintre 5 RON şi 2% din retragere”, şi-a notificat Revolut clienţii.

Chiar şi pentru clienţii care plătesc un abonament lunar, Revolut introduce această taxă nouă: “introducem şi un comision minim de 5 RON per retragere”, a anunţat fintech-ul. Compania a mai modificat şi alte taxe şi comisioane. Clienţii nemulţumiţi de aceste schimbări îşi pot închide gratuit conturile.

Cum se vor schimba comisioanele Revolut

Pentru persoanele care beneficiază de planul Standard Revolut, se introduce o limită de cinci retrageri de la bancomat, după care se percepe un comision. În plus se introduce un comision minim de cinci lei, iar limita de 800 de lei la retragerile lunare gratuite de la bancomat se menține. Concret, acești utilizatori vor trebui să plătească un comision de 2% fie după ce retrag suma menționată, fie după ce au făcut cinci retrageri. Noul comision înseamnă că aceste persoane vor trebui să achite ”suma mai mare dintre 5 lei și 2% din retragere”.

Publicitate

”Limitele Revolut de retragere gratuită de la bancomat pentru clienții Plus, Premium și Metal vor rămâne neschimbate și nu limitează numărul de retrageri fără comision disponibile în aceste planuri.Comisioanele pentru retragerile de la bancomat peste aceste limite vor rămâne neschimbate, la 2%, dar introducem și un comision minim de RON5 per retragere”, a transmis Revolut. În plus, se vor restructura alocațiile de tranzacționare și tarifarea, astfel: utilizatorii Standard rămân cu o singură tranzacție pe lună gratuită, cei încadrați la Plus, cu trei, Premium cu cinci și Metal fără limită.

Ce se va întâmpla cu transferurile internaționale în bani la Revolut

La Revolut, transferurile internaționale în bani sunt cele mai populare tipuri de plată. Acestea sunt folosite de peste 90% dintre clienți și vor rămâne fără comision. Printre acestea se numără: transferuri locale și internationale gratuite în euro către orice țară din zona SEPA, ce include tarile UE/SEE, Regatul Unit, Elveția: și transferuri gratuite către alți clienți Revolut, adică ”peer-to-peer”, oriunde în lume.

De asemenea, Revolut a anunțat că utilizatorii încadrați în categoriile Standard și Plus beneficiază de un transfer transfrontalier gratuit pe lună, după care plătesc 2,5 lei pe un transfer. Tarifele pentru transferurile SWIFT sunt de 15 lei sau 25 lei, în funcție de monedă. Pe de altă parte, utilizatorii Premium și Metal nu plătesc comisioane pentru transferurile transfrontaliere și primesc un transfer SWIFT gratuit pe lună, după care au de achitat aceleași tarife de 15 lei sau 25 de lei, tot în funcție de monedă.

Cum se schimbă comisioanele pentru transferurile internaționale Revolut

Publicitate

Mai mult, Revolut a anunțat că în funcție de câți bani se trimit și de destinație, comisioanele de transfer internațional vor fi cuprinse între 1.5 și 25 lei. Clienții Premium și Metal vor beneficia în continuare de o alocație de plăți gratuite. Transferurile în euro în țările din cadrul SEPA, inclusiv în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, se vor menține gratuite pentru toți clienții.

Conform Revolut, în cazul utilizatorilor Standard și Plus nu se permite nici un transfer internațional fără comision. Aceste planuri sunt mai degrabă pentru persoanele care fac transferuri internaționale doar ocazional. Pentru utilizatorii Premium, este permisă o plată internațională fără comision pe lună. În cazul clienților Metal, sunt permise trei plăți internaționale fără comision pe lună.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes