Administrație
De ieri Brașovul a intrat în rândul orașelor civilizate ale Europei. Oamenii se pot aşeza pe iarbă, în parc, fără frica amenzii. Vor fi însă brașovenii suficient de civilizați încât să nu abuzeze de noile reguli și să păstreze parcurile curate? Părerile sunt împărțite

Panourile cu mesajul: „nu călcaţi iarba” dispar din Braşov. Consiliul Local a decis că localnicii, dar şi turiştii vor avea voie să se întindă pe iarbă în parcurile sau spaţiile verzi din oraş.
Turiștii și localnicii vor putea folosi, în condiții controlate, suprafețele de iarbă ale parcurilor din municipiu. Iar indicatoarele cu „nu călcați pe iarbă” vor deveni amintiri. Este conținutul unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local, asupra căruia membrii deliberativului se pronunță joi și care are foarte mari șanse să fie adoptat.
Totodată braşovenii se pot bucura de plimbări cu rolele şi bicicletele pe aleile care au o lăţime mai mare de 3m şi îşi pot plimba câinii prin prcuri, cu condiţia ca animalele să fie ţinute în lesă.
„Vrem să trimitem în istorie mentalitatea aceea cu nu calcaţi iarba, vrem să deschidem parcurile pentru activităţi şi să poţi să stai, să te relaxezi, să citeşti o carte, să pui un hamac în zonele verzi ale Braşovului” spune primarul Allen Coliban.
Decizia însă i-a împărţit pe brașoveni în două: Dacă unii se revoltă şi spun că parcurile se vor umple de gunoaie, alţii cred că este o variantă bună de relaxare, mai aproape de casă.
„Un dezastru. Pentru că acum e dezastru, când trebuie să stea toata lumea pe bănci şi să fie civilizaţi, să nu arunce pe jos. Noi în fiecare zi avem treabă. Deci o să fie un dezastru” a declarat pentru Antena 1 angajată unui parc din Brașov.
„Nu cred că este o idee bună. Şi deranjează şi păsările. Cred că ar fi mai bine să rămână aşa, mai neatinsă şi oamenii să aibă acces numai pe alee şi pe bănci.” spune o localnică.
Alţii cred însă că este o alternativă bună pentru turişti. În pădure sau pe traseele montane, plimbările sunt tot mai riscante, din cauza urşilor.
„Mi se pare un lucru foarte bun. E singuru loc din zonă care e în siguranţă. Având în vedere că în ultima perioadă ies foarte mulţi urşi, să te duci pe trasee e riscant” crede o altă brașoveancă.
Accesul nelimitat pe iarba verde are reguli stricte
Regulile pentru folosirea spaţiilor verzi din parcuri sunt simple, turiştii şi localnicii nu trebuie să lase deşeuri în zonele în care stau şi nu trebuie să degradeze cu bună ştiinţă iarba din parcuri, de respectarea acestor reguli se ocupă Poliţia Locală iar amenzile ajung până la o mie de lei. Aleşii locali au dat liber pentru trotinete şi biciclete în parcurile cu alei mai late de trei metri.
-
Utilacum 2 zile
A fost anunţată oficial şi cea de-a 3-a destinaţie pentru avioanele care vor decola de la Braşov, după Antalya şi Creta
-
Administrațieacum 2 zile
Proiectul liniei de tren pentru Aeroportul Brașov – Ghimbav bate pasul pe loc. De ce nu lansează CFR Infrastructură contractul de 700 de milioane de lei
-
Administrațieacum 3 zile
24 de locuințe sociale vor fi amenajate într-un bloc din Brașov. Valoarea proiectului este de peste 3,3 milioane de lei
-
Utilacum 2 zile
Pârtia Lupului inferior, din Poiana Brașov, se deschide oficial mâine. Stratul de zăpadă, în masivul Postăvarul, măsoară între 30 și 50 de centimetri
-
Utilacum 2 zile
VIDEO / Drumarii intervin „în forţă” pentru a deszăpezii Transfăgărăşanul, până la Bâlea Cascadă. Stratul de zăpadă are un metru şi jumătate
-
Evenimentacum 3 zile
VIDEO / Imagini cumplite, filmate din dronă, cu dezastrul produs de cutremurele din Turcia. Un al doilea seism, de magnitudine 7,5, a fost înregistrat la prânz
-
Evenimentacum 2 zile
Dosar penal pentru înșelăciune după avalanșa din Munții Făgăraș
-
Fapt diversacum 22 de ore
Cometa zăpezii, vizibilă o dată la 50.000 de ani, surprinsă de iubitorii astrelor, în Munții Bucegi: „S-a putut vedea cu ochiul liber ca o mică pată. Jos, între brazi”