Connect with us
Publicitate

Administrație

De Crăciun, Braşovul va avea patinoar cu brad în mijloc, în Piaţa Sfântul Ioan

Publicat

pe

Şi în acest an, Braşovul va avea un Moş Crăciun „de Bragadiru” şi patinoar gratuit în Piaţeta Sfântul Ioan, dar costurile vor fi mai mari

Publicitate

Având în vedere că pe 30 noiembrie Braşovul va intra în spiritul sărbătorilor de iarnă, autorităţile locale au început pregătirile pentru această perioadă, iar pentru unele servicii, preţurile vor fi mai mari decât anul trecut.

Astfel, în 27 octombrie, a semnat un contract în valoare de 19.063 lei cu SC Word Wide Cast SRL din comuna Bragadiru, în baza căruia firma ilfoveană va asigura un Moş Crăciun cu barbă naturală şi animatori de petrecere, transmite bzb.ro.

Acesta este al doilea an în care firma amintită va furniza un Moş Crăciun pentru Braşov, după ce anul trecut, a asigurat aceleaşi servicii, însă pentru o sumă mai mică, respectiv 15.470 lei, cu tot cu TVA.

Publicitate

Patinoar cu brad în mijloc  

Anul acesta, municipalitatea braşoveană ar putea plăti mai mult şi pentru patinoarul în aer liber din centrul oreşului. Astfel, Primăria aşteaptă până în 31 octombrie ofertele de la firmele care pot închiria un patinoar artificial ce urmează a fi montat în Piaţeta Sfântul Ioan din Braşov. Valoarea contractului este estimată la 520.000 lei (cu tot cu TVA), iar patinoarul va funcţiona în perioada 30 noiembrie 2023 – 30 ianuarie 2024.

Suprafaţa aproximativă a patinoarului va fi de 600 mp, iar în interior va avea o suprafaţă liberă de 10 m diametru, pentru amplasarea unui brad, astfel încât să se poată patina în jurul acestuia. De asemenea, firma va trebui să asigure minim 200 perechi de patine atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

Intrarea pe patinoar va fi gratuită, nu se vor percepe taxe pentru intrare sau pentru închiriere patine.

În iarna 2022 – 2023, pentru un patinoar cu suprafaţa de 600 metri pătraţi, dar fără brad în mijloc, Primăria Braşov a plătit 178.500 lei, cu tot cu TVA. Conform contractului, perioada de funcţionare a fost 30 noiembrie 2022 – 28 februarie 2023.

Publicitate

Peste 160 de cereri pentru Târgul de Crăciun

De asemenea, şi anul va fi un târg de Crăciun în Piaţa Sfatului, în perioada 30 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024. Pentru desfăşurarea activităţii, comercianţii vor putea închiria până la 50 căsuţe de lemn, iar pentru a vinde produse de sezon la acestea au fost depuse 166 de cereri. Lista finală a participanţilor la târg va fi anunţată în 1 noiembrie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes