Connect with us
Publicitate

Cultural

De ce suntem divizați, am uitat de empatie și iubire? Pentru că ne pierdem pe zi ce trece identitatea ca nație, crede preotul Vasile Oltean, care pune totul pe seama lipsei de cultură. Ești de acord?

Publicitate

Publicat

pe

interviurile Brasov.net

Studiile demonstrează că oamenii devin din ce în ce mai proști pe zi ce trece. Nu s-a descoperit încă din ce cauză, specialiștii aducând în discuție evoluția tehnologiei, sistemul educațional deficitar și puzderia de știri false, manipulatoare.

Publicitate

Un alt posibil motiv l-am aflat de la unul dintre erudiții vremii – preot profesor doctor Vasile Oltean, președintele Fundației „Prima Școală Românească”: lipsa culturii. Nu mai citim, nu ne mai ținem tradițiile, nu ne mai cunoaștem originile și istoria. Suntem ca frunzele în vânt, fără rădăcini, fără o bază care să ne mai suțină moral și cultural. Devenim astfel, pe zi ce trece, din ce în ce mai slabi din punct de vedere psihic, ușor manevrabili, influențabili și dezbinați. Am uitat de Dumnezeu – adică de iubire, empatie, înțelegere și, colac peste pupăză, am închis și școlile, fracturând probabil definitiv pentru unii copii și singura legătură cu mediul educațional.

Chiar dacă pe unii dintre noi Paștele ne va găsi anul acesta la biserică, mulți îl vom întâmpina cu sufletele goale, cu speranța ținută în viață doar de aparate și cu un puternic sentiment de dezrădăcinare, de înstrăinare față de toți și toate.

„Românul nu a fost așa”, spune cu tristețe în glas părintele Oltean. Ce s-a întâmplat între timp – afli diseară, de la ora 20:00, aici – pe site-ul brașov.net, sau pe pagina noastră de Facebook. Dă click pe „primește memento” pentru a viziona un interviu… de suflet!

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes