Connect with us
Publicitate

Administrație

De ce Parcul Natural Brassovia și nu drumul Gorița? Allen Coliban: imposibilă o comparaţie, în cazul Gorița am fi defrișat 7.000 arbori pe când într-un parc natural vorbim de conservarea vegetației

Redactia Brasov

Publicat

pe

Consiliul Local Braşov va avea o comisie care va analiza oportunitatea înfiinţării Parcului Natural Brassovia, un proiect anunţat în campania electorală de actualul primar USR, Allen Coliban. O decizie privind înfiinţarea comisiei a fost luată, în unanimitate, în şedinţa de miercuri de forul local braşovean, toate cele trei formaţiuni componente – USR PLUS, PNL şi PSD – desemnându-şi reprezentanţi în viitoarea comisie.

Conform celor doi specialişti care au coordonat proiectul USR şi care l-au prezentat în faţa consilierilor braşoveni, Mihai Orleanu, preşedinte al Centrului de Ecologie Montană, şi Florin Stoican, specialist în biodiversitate, acesta vizează atât municipiul Braşov, cât şi localităţile din jurul acestuia.

Potrivit celor doi, viitorul parc natural ar urma să lege cele trei arii naturale protejate existente, cu pădurile aflate în administrarea municipalităţii, formând ‘un inel verde’ în jurul oraşului, dimensiunile acestuia urmând să fie stabilite în urma unui proces de analiză a comisiei.

Publicitate

Iniţiatorii proiectului au susţinut că viitorul parc natural va fi destinat activităţilor de petrecere a timpului liber în natură, prin existenţa unor trasee tematice, piste pentru biciclete şi a unor activităţi educative pentru copii, precum şi pentru evenimente culturale, sportive, educative şi de cercetare, atât pentru localnici, cât şi pentru turişti, urmând să fie amenajat cu investiţii minime. ‘Acest proiect rezolvă, pe de o parte, nevoia protejării pădurilor Braşovului. Totodată, el creează contextul de dezbateri şi de fundamentare ştiinţifică pentru tot ce înseamnă gestionarea corectă a întregii zone, prin realizarea unui plan de management integrat. Acesta va trebui să studieze şi să armonizeze toate aspectele ce ţin de interacţiunea om-natură – de la inventarul şi managementul speciilor de faună şi floră, la amenajarea de zone de pădure-şcoală şi până la dezvoltarea unor noi trasee şi produse turistice’, se arată în prezentarea proiectului Parcul Natural Brassovia – Geoparc UNESCO.

Primarul Allen Coliban a remarcat, în cadrul şedinţei forului local, că implementarea acestui proiect va presupune un demers de cercetare şi fundamentare, în care vor fi implicaţi atât zona politică, cât şi specialişti şi societatea civilă, exprimându-şi convingerea că ‘va genera un interes mare’ din partea braşovenilor.

Publicitate

Răspunzând unei interpelări din partea consilierului PSD Lucian Pătraşcu, care l-a întrebat care este diferenţa dintre realizarea unui drum forestier, în speţă Goriţa, contestată de USR, şi cea a unui parc natural, proiect promovat în prezent de reprezentanţii acestei formaţiuni politice, primarul Coliban a replicat că e imposibilă o comparaţie. ‘În cazul unui drum forestier vorbim de eliminarea a aproximativ 7.000 de arbori. În cazul unui parc natural, vorbim de conservarea vegetaţiei şi o amenajare cu intervenţii minimale. Există şi în Codul silvic posibilitatea de a se amenaja drumuri forestiere atâta vreme cât acestea se fac cu mijloace bio şi fără intervenţii majore asupra naturii. E imposibil să comparăm Goriţa şi impactul Goriţei cu un parc natural, pentru că are cu totul alt scop, pentru că acesta din urmă are scopul conservării, recreeri, educării. (…) Realizarea drumului forestier are scopul de a deschide spre nişte parcele forestiere care vor ajunge şi ele în zona de exploatare’, a afirmat Coliban.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Administrație

Veşti bune pentru biciclişti. Încep lucrările la traseele de mountain bike din Postăvarul. Vor fi trei trasee pentru orice biciclist

Redactia Brasov

Publicat

pe

Săptămâna viitoare va fi dat și ordinul pentru începerea lucrărilor pentru amenajarea traseelor de mountain-bike din Poiana Brașov. Această investiție presupune realizarea a trei trasee de mountain bike pe versantul nordic al masivului Postăvarul, în cadrul domeniului schiabil al staţiunii Poiana Braşov, între staţia superioară şi staţia inferioară a telegondolei.

„O veste bună pentru pasionații de mountain bike din România: pregătim trei noi trasee în Masivul Postăvarul. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat săptămâna viitoare. Acestea se adaugă la traseele deja existente. Termenul de execuție este de 20 de luni. Sperăm ca primul traseu să fie recepționat chiar mai devreme, poate chiar până la finalul acestui an. Vă așteptăm pe toți în Poiana Brașov, la dat pe mountain bike!, a spus primarul Allen Coliban.

Lucrările vor fi realizate de două companii cu experiență în amenajarea unor astfel de trasee, una din România, SC Trailbros SRL, și una din Statele Unite, Momentul Trail Concepts LLC.

Publicitate

Valoarea contractului pentru realizarea celor trei trasee este de 1.107.449,21 lei fără TVA, durata realizării lor fiind de 20 de luni.

Investiția presupune amenajarea a trei trasee de mountain bike cu grade diferite de dificultate.

Publicitate

Traseul de mountain bike nr. 1 – dificil.

Are lungimea de 3.141,60 m şi face legătura între staţia superioară a telegondolei şi staţiile inferioare ale telegondolei şi telecabinei Kanzel. Acesta se desprinde spre dreapta din drumul ce face legătura între staţia superioară a telegondolei şi pârtia Lupului, la 6 m în aval de staţia superioară a teleschiului Ruia, merge aproximativ paralel cu acesta, după care intră în pădure.

Traseul de biciclete se prezintă sinuos, fiind alcătuit din 189 curbe circulare cu raze cuprinse 3 m şi 25 m, a căror lungime cumulată de 1.940,41m, reprezintă 62% din lungimea totală a pistei.

Publicitate

Curbele cu raze mici vor fi amenajate cu supraînălţare (contrapantă), iar cele cu raze mari se vor amenaja ca în aliniament.

Din punctul de vedere al vizibilităţii, elementele geometrice ale traseului, condiţiile topografice şi vegetaţia permit asigurarea unei distanţe medii de vizibilitate de 15 m. Pentru menţinerea vizibilitătii în lungul traseului, se vor inspecta periodic traseele de biciclete şi se vor îndepărta vegetaţia şi crengile ce intră în gabaritul de liberă trecere a pistei.

Pentru creşterea gradului de dificultate al traseului s-au prevăzut următoarele construcţii specifice ciclismului montan:

Publicitate

– cinci variante alternative de traseu în lungime totală de 171 m, care se deprind şi revin în traseul principal pe anumite sectoare. Pe traseul variantelor alternative 2 şi 3 sunt două dropoff-uri naturale cu înălţimea de 1.4-2.1m.

– două tabletop-uri, destinate săriturilor;

– un stepup destinat săriturilor în urcare;

Publicitate

– două dropoff-uri artificiale pentru sărituri în cădere;

– o pasarelă din lemn.

Traseul 2 – ușor.

Are lungimea totală de 4.070,60m, cu poziţia de start a traseului asemănătoare cu a celorlalte două trasee, şi punctul final la staţia inferioară a telegondolei. Acesta porneşte la 6 m aval de staţia superioară a teleschiului Ruia şi continuă pe drumul de acces la pârtia Lupului. După intersecţia cu axul telescaunului Ruia, traseul îşi schimbă orientarea şi continuă printr-o succesiune de serpentine orientate pe direcţie nord-vestică, în afara şi interiorul pădurii până în jurul km 3+670, unde intră pe traseul drumului Albastru şi continuă până la staţia inferioară a telegondolei.

Din punct de vedere al amenajării în plan, traseul pistei de biciclete se prezintă sinuos, fiind alcătuit din 199 de curbe circulare, cu raze cuprinse 3 m şi 20 m, a căror lungime cumulată de 2.315,39 m, reprezintă 57% din lungimea totală a pistei.

Curbele cu raze mici vor fi amenajate cu supraînălţare (contrapantă), iar cele cu raze mari se vor amenaja ca în aliniament.

Şi în cuprinsul acestui traseu au fost proiectate construcţii specifice, pentru creşterea gradului de dificultate al traseului, după cum urmează:

– două step up-uri;

– un drop off.

Traseul 3 – mediu

Are lungimea totala de 3.936,16 m, este cel mai îndepărtat traseu din cele trei.

Acesta se suprapune pe primii 130 m peste traseul 2, după care se desprinde spre stânga și continuă în interiorul pădurii, după care traversează drumul existent și reintră în pădure continuând cu un traseu sinuos. Din această lungime, 395,35 m sunt amenajaţi în lungul pârtiei Lupului, pe partea stângă a acesteia.

Traseul pistei de biciclete se prezintă mai putin sinuos decât celelalte două trasee, fiind alcătuit din 150 curbe circulare cu raze cuprinse 4 m şi 33 m, a căror lungime cumulată, de 2.004,51 m, reprezintă 51% din lungimea totală a pistei.

Curbele cu raze mici vor fi amenajate cu supraînălţare (contrapantă).

Traseul de mountain bike nu prezintă elemente constructive speciale pentru creșterea gradului de dificultate.

Publicitate
Citește mai mult

Administrație

VIDEO / Din weekend autobuzele de Poiană vor avea ataşată o remorcă pentru biciclete. Transportul bicicletelor este gratuit

Redactia Brasov

Publicat

pe

Având în vedere condițiile meteo, dar și solicitările primite din partea bicicliștilor, operatorul de transport va relua transportul bicicletelor în Poiana Brașov cu autobuzele RATBV. De vineri, 14 mai, toate autobuzele care vor circula pe linia 20 vor asigura și transportul bicicletelor.

„Având în vedere vremea frumoasă și discuțiile pe care le-am avut cu comunitatea de bicicliști, am luat decizia ca din această săptămână să asigurăm transportul bicicletelor spre Poiana Brașov. În timpul săptămânii se vor putea transporta 22 de biciclete pe oră, urmând ca în weekend numărul să crească la 27 pe oră, a precizat Flavia Boghiu, viceprimarul Municipiului Braşov.

În zilele lucrătoare, un autobuz de Poiană, cel care pornește la oră fixă din Livada Poștei, va avea atașată o remorcă pentru transportul a 16 biciclete, iar celelalte două autobuze care vor deservi linia 20 vor avea fiecare câte un suport pentru de 3 biciclete.

Publicitate

În zilele de vineri, sâmbătă, duminică și sărbători legale, pe linia 20 vor circula tot trei autobuze, dar capacitatea de transport pentru biciclete va fi mai mare. Astfel, autobuzul cu plecarea din livadă de la oră fixă va avea remorca pentru 16 biciclete, autobuzul de la și 20 de minute din Livada va avea suport pentru trei biciclete, iar autobuzul de la și 40 de minute din Livada Postei va avea atașată o remorcă pentru opt biciclete.

Conform precizărilor reprezentanților RATBV, bicicletele vor fi încărcate și asigurate de proprietarii acestora, conducătorul auto urmând să verifice faptul că prinderea s-a realizat corect, pentru a preveni apariția oricărui incident.

Publicitate

Suporturile de transport sunt omologate și nu prezintă pericole pentru siguranța bicicletelor.

Pentru a nu apărea situații de nerespectare a graficelor de circulație, persoanele care doresc să beneficieze de serviciul gratuit sunt rugate să se prezinte cu circa 10 minute înainte de plecarea în cursă la peronul de îmbarcare, din Livada Poștei sau Poiana Brașov, pentru a avea timp să-și încarce și asigure bicicletele.

Transportul bicicletelor se realizează gratuit.

Publicitate
video
Publicitate
Citește mai mult

Administrație

Căruțele și mașinile care aruncă gunoi în Săcele vor fi confiscate

Avatar

Publicat

pe

Primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, a anunțat că primăria va confisca căruțele și mașinile care transportă și abandonează ilegal gunoi pe domeniul public.

Măsura extremă a confiscării, permisă de legislație, a început deja să fie pusă în aplicare și în alte localități din țară.

Decizia vine după ce municipiul, cu precădere în zona Gârcini dar nu numai, a ajuns să cheltuie sume importante pe curățenia gropilor de gunoi „ad-hoc”.

Publicitate

”Din păcate, cheltuim sute de mii de lei anual pentru a menține curățenia în cartierul Gârcini, în loc ca banii cheltuiți pe curățenie să meargă către zona de investiții. Se pare că mulți dintre aceștia nu apreciază eforturile administrației și continuă să arunce gunoiul la întâmplare. În acest context, în perioada următoare vom demara ample acțiuni împreună cu Garda de Mediu și Poliția Locală pentru a-i sancționa drastic pe cei care aruncă gunoiul la întâmplare și vom trece și la confiscare vehiculelor care transportă și depozitează ilegal gunoiul.

Este momentul ca să nu mai existe discrepanță între un locuitor al cartierului Gârcini și oricare săcelean. Ca și administrație nu ne dorim să-i mai lăsăm în urmă pe cei din Gârcini iar prin Asociația GAL Gârcini se vor face o serie de investiții, dar vom face toate demersurile ca aceștia să plătească taxe și impozite locale, să plătească utilitațile și să-și facă contract de salubritate.”, a transmis primarul Virgil Popa.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>