Connect with us
Publicitate

Social

De ce apar urșii în Brașov? Anumiți brașoveni dau dovadă de inconștiență și atrag urșii cu mâncare, unii chiar lângă locuri de joacă. Ce amenzi riscă

Publicat

pe

Fenomen periculos la Braşov, unde localnicii se plâng că urşii coboară zilnic în oraş, iar persoane încă neidentificate atrag animalele spre cartiere utilizând mancare.

În mai multe locuri, la limita pădurii, au fost descoperite grămezi de mere, porumb, carne şi legume, care par a fi lăsate acolo special pentru urşi. Ministerul Mediului intenţionează să tripleze valoarea amenzilor pentru cei care hrănesc urşii, dar încă se lucrează la acest act normativ.

O tânără ce locuieşte în cartierul Şchei s-a întâlnit cu ursul pe stradă şi imediat a observat merele care au atras animalul în zonă. O parte erau lăsate grămadă, lângă un pod, altele păreau special înşirate pe asfalt, către case, arată un reportaj Stirile PRO TV.

Localnică: „Spuneam eu ieri, alaltăieri, că m-am intalnit cu ursul. Da. Adică… Mere au fost şi pe aici, pe drumul ăsta, undeva la 50 de metri mai sus m-am întâlnit cu ursul. Le mulţumim celor care ne fac astfel de cadouri”.

Un alt localnic a fotografiat bucăţi de carne şi legume puse la câţiva metri de o alee pe care braşovenii ies la promenadă. Atraşi de hrană, urşii coboară zi de zi în cartier.

Publicitate

Localnic: „Să ştiţi că a coborât aseară aicea pe deal şi nu doar aseară. A mai fost şi în alte dăţi. Mai e şi locul acela de joacă pentru copii şi copiii sunt dornici să se joace acolo, e pericol mare”.

Puţin mai jos, strada e plină de porumb. Oamenii îl bănuiesc pe un vecin, care ar fi iubitor de porumbei. Dar odată cu păsările, urşii se învaţă şi ei că aici găsesc zilnic ceva de mâncare.

Foto: Electra Ghiza

Localnică: „Aud că le da de mâncare ca să vină ursul, din maşină le dă. Asta nu e normal”.

Deocamdată nu este clar dacă cei care hrănesc urşii o fac cu bune intenţii sau vor să-i aducă în oraş pentru a crea nemulţumiri. Oricum ar fi, rezultatul e unul trist.

Vlad Blaj-Voinescu, inginer silvic: „Bineînţeles că urşii care s-au obişnuit să facă acest lucru nu-şi vor schimba comportamentul. Urşii ăştia, încet-încet, ar trebui capturaţi şi închişi în sanctuare, pentru ca ei, cât vor trăi, asta vor face”.

Ministerul Mediului are în lucru un proiect de act normativ privind sancţionarea drastică a celor care dau de mâncare sălbăticiunilor sau abandonează deşeuri în jurul localităţilor. Amenda, stabilită acum la cel mult cinci mii de lei, ar putea fi triplată.

Foto: Facebook / Electra Ghiza

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes