Connect with us
Publicitate

Prima pagină

De astăzi, s-a terminat calvarul pentru asimptomatici şi cei cu forme uşoare de Covid-19

Publicat

pe

De astăzi, bolnavii asimptomatici şi cei cu forme uşoare ale noului coronavirus vor fi externaţi după 10 zile de spitalizare şi ţinuţi sub supravegherea medicilor de familie la domiciliu.

Publicitate

Ministru Sănătăţii, Nelu Tătaru a explicat luni seara într-o intervenţie la Realitatea Plus că simptomele în cazul bolnavilor de Covid-19 pot apărea şi în a cincea zi de la infectare şi de aceea pacienţii trebuie să fie supravegheaţi medical în spitale..

„La propunerea Grupului Tehnic din cadrul Ministerului Sănătăţii care se ocupă de evaluări, marţi (n.r.-astăzi) voi semna un ordin de ministru prin care pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor va beneficia de o internare de 10 zile. În a şaptea zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la zece zile se merge acasă. Dacă este pozitiv totuşi, dar cel uşor asimptomatic nu mai are simptome de cel puţin trei zile, la zece zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie. Acest ordin va fi semnat marţi, pentru a descongestiona spitalele, dar nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi când s-a prezentat, pentru că nu ştim cum va avea evoluţia. Să lăsăm specialiştii să decidă dacă un caz este asimptomatic sau nu”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Realitatea Plus.

Nelu Tătaru a adăugat că ieşirea în comunitate a unui pacient pozitiv este o asumare care trebuie să vină şi din partea Ministerului Sănătăţii, dar şi a pacientului respectiv, în contextul în care România are acum o transmisie comunitară accentuată.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes