Connect with us
Publicitate

Administrație

De astăzi, polițiștii protestatari nu vor mai da amenzi celor care nu poartă mască

Publicat

pe

Membrii sindicatelor Europol, Diamantul, Prolex și ai Sindicatul polițiștilor de frontieră încep acțiunile de protest vizavi de decizia de înghețare a salariilor, începând de astăzi, 11 ianuarie.

Publicitate

Nu vom mai aplica amenzi, vom da doar avertismente și situația generată de contextul pandemiei”, a declarat comisarul Vitalie Josanu, liderul sindicatului Diamantul filiala Neamț. ”De altfel, agentul constatator este suveran, la momentul contravenției, să stabilească cuantumul sancțiunii. Înainte e a recurge la alte forme de protest, așteptăm să vedem decizia ministrului de Interne cu privire la petiția pe care i-am înaintat-o și așteptăm, de asemenea, aprobarea bugetului. Noi suntem implicați în acțiunile anti-Covid, dar nu primim nimic la salariu. Noi am rămas cu salariile din 2009. Îngheți salariile polițiștilor și ale celorlalți bugetari, dar pe magistrați, pe medici și pe demnitari nu-i afectezi. E normal așa? Aici este toată revolta”.

Polițiștii care fac parte din cele 4 sindicate solicită revizuirea măsurii de înghețare a salariilor și punerea în plată a compensație de risc, având în vedere că în Statulul polițistului se menționează că această profesie implică îndatoriri și riscuri deosebite.

Calendarul acțiunilor de protest implică, în primă etapă, aplicarea avertismentului ca măsură coercitivă, începând cu ziua de 11 ianuarie, iar după o săptămână, dacă nu le vor fi rezolvate revendicările, polițiștii protestatari vor executa doar atribuțiile din fișa postului, nu și comunicarea deciziilor de carantinare/izolare și întocmirea proceselor verbale de comunicare a unor documente emise de DSP sau verificarea persoanelor carantinate/izolate la domiciliu. De asemenea, polițiștii vor refuza efectuarea de ore suplimentare și a serviciului de permanență de la domiciliu, în afara orelor de program. Dacă nici după 18 ianuarie nu li se vor rezolva solicitările, de pe 25 ianuarie vor asigura numai urgențele și vor protesta în fața Ministerului Afacerilor Interne. Formele de protest vor înceta numai după ce ”polițiștii nu vor mai fi desconsiderați prin măsurile care au fost dispuse prin OUG 226/2020”, după cum se precizează în petiția înaintată ministrului Afacerilor Interne.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes