Connect with us
Publicitate

Social

De astăzi a început distribuirea măştilor de protecţie pentru persoanele defavorizate

Publicat

pe

Direcția de Asistență Socială Brașov anunţă că începe distribuirea măştilor de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate în baza OUG nr. 78/2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, autorităţilor publice locale a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Publicitate

Persoanele îndreptățite sunt:

  • persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  • persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  • persoanele beneficiare ale sistemului public de pensii, cu pensii în valoare de până la 800 lei inclusiv (exemplu pensie urmaș, pensie invaliditate sau pensie socială)
  • persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţii sociale.

Se acordă un număr de 50 de măşti de protecție pentru fiecare persoană, aferente unei perioade de 2 luni, pe baza documentelor doveditoare (act identitate, cupon pensie, certificat de handicap).

Distribuirea se va face la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov din str. Panselelor nr. 23, în perioada 10.09.2020 – 14.09.2020 ( joi, vineri și luni), între orele 08.30 – 18.30, cu pauză între orele 11.00 – 11.30 pentru dezinfecție.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes