Connect with us
Publicitate

Administrație

De anul viitor vor exista 51 de trasee de autobuze care să lege localităţile judeţului Braşov

Redactia Brasov

Publicat

pe

Programul de transport public judeţean de persoane realizat prin curse regulate în judeţul Braşov, pentru perioada 2022-2028, a fost elaborat având la bază rezultatele Studiului de trafic/mobilitate efectuat pe parcursul anului 2020, prin intermediul căruia au fost identificate şi evaluate fluxurile de călători şi cerinţele de mobilitate ale colectivităţilor locale, astfel încât traseele să fie actualizate și dimensionate în funcţie de necesităţile de deplasare ale cetăţenilor.

În realizarea Studiului de trafic/mobilitate s-au avut în vedere condiţiile infrastructurii existente, aspectele de ordin geografic, demografic, social, ocupaţional, economic, jurisdicţional, cultural, turistic, precum şi alţi factori de influenţă, inclusiv potenţiale situaţii de risc.

Pe baza Studiului au fost stabilite traseele judeţene principale şi cele secundare, numărul de grupe de trasee judeţene, traseele rentabile şi mai puțin rentabile, itinerariul şi lungimea fiecărui traseu judeţean exprimat în kilometri, pe fiecare categorie de drum (naţional, judeţean, comunal). Prin intermediul Studiului de trafic au fost corelate capacitatea şi numărul mijloacelor de transport cu cererea de transport existentă pentru fiecare traseu, în aşa fel încât să fie satisfăcute cu prioritate nevoile de transport ale populaţiei şi ale operatorilor economici pe întreg teritoriul judeţului Braşov, prin asigurarea unui serviciu de utilitate publică, în condiţii de siguranţă maximă.

Publicitate

Programul de transport public judeţean de persoane, realizat prin curse regulate în judeţul Braşov, propune pentru perioada 2022-2028 patru grupe de trasee structurate după principiul teritorialităţii, care vor permite armonizarea graficelor de circulaţie şi a capacităţilor de transport cu nevoile utilizatorilor din zonele respective. Grupele propuse se orientează pe noduri (principalele oraşe) şi pe direcţii de deplasare. Totodată, s-a ţinut cont de rentabilitatea traseelor, astfel încât să se asigure un echilibru din punct de vedere financiar, pentru ca fiecare grupă să conţină atât trasee rentabile, cât şi trasee mai puțin rentabile.

Prima grupă include 19 trasee care fac legătura între: municipiul Braşov şi localităţi situate în partea de vest şi sud-vest faţă de Braşov; oraşul Zărneşti şi localităţi situate în partea de sud şi nord faţă de Zărneşti; municipiul Făgăraş şi localităţi situate în partea de sud-est şi vest faţă de Făgăraş; oraşul Victoria şi localităţi situate în partea de est şi sud-est faţă de Victoria.

Publicitate

Cea de-a doua grupă are în componenţă 4 trasee care asigură conexiunea rutieră între Braşov şi localităţi situate în partea de nord a municipiului. Această grupă face legatura între comunele Augustin, Ormeniș, Apața, Maierus şi Crizbav cu minicipiul Brașov.

Grupa a treia este formată dintr-un număr de 15 trasee care fac legătura între: municipiul Braşov şi localităţi situate în partea de vest şi nord-vest faţă de Braşov; municipiul Făgăraş şi localităţi situate în partea de est, vest, sud şi nord faţă de Făgăraş; oraşul Victoria şi localităţi situate în partea de nord faţă de Victoria, respectiv între Victoria şi Făgăraş.

Cea de-a patra grupă este formată din 13 trasee care leagă zona Rupea cu municipiile Braşov și Făgăraş, inclusiv oraşul Rupea cu localităţile din jur.

Publicitate

În data de 22 martie 2021, Consiliul Județean Brașov a lansat în dezbatere publică, pentru 30 de zile, „Proiectul de hotărâre privind aprobarea Programului de transport public judeţean de persoane, prin curse regulate în judeţul Braşov, 2022-2028”.

Recomandările participanţilor la dezbaterea publică

Ca urmare a dezbaterii acestui proiect, au fost transmise un număr de 17 adrese cu recomandări privind programul de transport judeţean.

Publicitate

Din totalul recomandărilor transmise, 9 adrese au fost direcţionate către Asociaţia Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Braşov, întrucât acestea au făcut referire la traseele care au intrat în competența Asociaţiei.

Pentru Programul de transport public județean de persoane prin curse regulate s-a propus prelungirea unor trasee sau înființarea altor trasee pe raza comunei Bran. Astfel, în viitorul Program de transport, localitatea Bran va fi tranzitată de 20 de curse județene pe zi.

Au fost făcute recomandări referitoare la circulația curselor în zilele de sâmbătă și duminică, pe traseul Brașov – Poiana Mărului – Victoria, dar acestea sunt deja cuprinse în programul de transport.

Publicitate

Totodată, s-a solicitat introducerea unei curse pe traseul Brașov – Făgăraș, cu plecare la ora 7:00 atât din Brașov, cât și din Făgăraș. Având în vedere că solicitarea face referire la deplasarea profesorilor și a elevilor, precum și faptul că aceste curse se regăsesc și în actualul program de transport, ele vor fi introduse şi în viitorul program de transport, pe perioada cursurilor școlare.

În privinţa recomandării referitoare la prelungirea traseului Brașov – Victoria până la Bâlea Cascadă, aceasta nu poate fi implementată, deoarece extinderea acestui traseu depășeste limita administrativă a județului Brașov.

În ceea ce priveşte recomandările privind suplimentarea unor curse sau înființarea unui traseu pe traseul Cobor – Ticuș – Făgăraș, pe acest traseu în viitorul program sunt cuprinse 2 curse dus/întors pe zi, iar pentru Felmer există traseele Făgăraș – Felmer, Rupea – Dacia – Viscri. Totuşi, aceste recomandări vor fi analizate și acolo unde situaţia o va impune, cursele se vor suplimenta.

Consiliul Judeţean Braşov a primit recomandări privind înființarea unor stații în orașul Rupea, însă, conform prevederilor art. 35 din Ordonanța nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, înființarea staţiilor în intravilan intră în competența administraţiilor locale, cu avizul administratorului de drum și al poliției rutiere.

Prin intermediul transportului public județean este asigurată rețeaua principală a localităţilor şi se face legătura între localitățile județului, după un orar prestabilit. În acest sens, înfiinţarea unor curse în interiorul localităților nu se poate realiza în cadrul transportului judeţean, însă unităţile administrativ-teritoriale pot să-şi organizeze propriul transport local care să fie corelat cu transportul public județean.

În următoarea perioadă, specialiştii Autorităţii de Transport Judeţean de Persoane din cadrul Consiliului Judeţean Braşov vor întocmi documentația în vederea delegării serviciilor de transport conform studiului de oportunitate, aceasta urmând să fie aprobată de plenul Consiliului Județean Brașov.

„În cel mai scurt timp, la nivelul Consiliului Judeţean vor fi definitivate şi celelalte documente în vederea demarării procedurii de licitație, astfel încât să putem asigura pentru următorii şapte ani un serviciu public de transport judeţean de persoane prin curse regulate modern și eficient, realizat în cele mai bune condiţii, cu respectarea tuturor normativelor în vigoare, furnizat în condiţii de siguranţă şi la tarife care să le permită tuturor cetăţenilor să se deplaseze acolo unde au nevoie. Ne interesează să avem operatori pe toate traseele, astfel încât cetăţenii să aibă acces neîngrădit la acest serviciu public”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Administrație

VIDEO / Veste bună pentru iubitorii de munte. Toate traseele de pe Tâmpa au fost deblocate de copacii doborâţi de zăpadă

Redactia Brasov

Publicat

pe

Angajații Serviciului Salvamont și ai Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt au reușit degajarea traseelor turistice de pe muntele Tâmpa de arborii doborâți din cauza căderilor abundente de zăpadă din această primăvară.

„O veste bună pentru iubitorii de drumeții din Brașov: potecile masivului Tâmpa sunt, din nou, practicabile. Serviciul Salvamont împreună cu Regia Pădurilor Kronstadt au reușit să finalizeze degajarea acestor poteci cu câteva zile înaintea termenului asumat, de 14 mai. Extragerea arborilor rămași va mai dura o perioadă, pentru că vorbim de peste 3.500 de arbori, dar partea bună este că potecile sunt practicabile, prin urmare, sper să vă bucurați cu toții de ele în weekendul care vine”, a declarat primarul Allen Coliban.

În acest moment se circulă în condiții optime și pe traseele de pe versantul sudic zona cea mai grav afectată – respectiv traseul marcat cu triunghi albastru, paralel cu str. Molidului din cartierul Răcădău, și traseul dinspre Răcădău spre Șaua Tâmpei, după ce la sfârșitul lunii aprilie au fost degajate Drumul Serpentinelor, Treptele lui Gabony și Drumul Cavalerului, de pe versantul nordic.

Publicitate

De asemenea, și majoritatea traseelor care fac legătură dintre Șaua Tâmpei sau Pietrele lui Solomon cu Poiana Brașov au fost degajate de arborii doborâți. Mai sunt doar câțiva, de mari dimensiuni, pe traseul șaua Tâmpei – Valea cu Apă – Poiana Brașov. Aceeași situație, cu câțiva arbori foarte mari, o întâlnim și pe traseele care pleacă de La Iepure spre Crucurul Mare și spre Șaua Tâmpei. Toți arborii sunt marcați, iar RPLPK va proceda la extragerea lor.

Conform inventarului realizat de către reprezentanții RPLP Kronstadt, în urma căderilor de zăpadă, de la jumătatea lunii martie, au fost doborâți 3.545 de arbori, 90% dintre aceștia fiind din specia pin negru. Restul sunt din speciile paltin, frasin, mojdrean, fag, carpen.

Publicitate

Având în vedere că RPLP Kronstadt a obținut de la Garda Forestieră Brașov avizarea documentației prevăzute de Ordinul nr. 766/2018, s-a demarat și procedura de scoatere a materialului lemnos din pădure.

video
Publicitate
Citește mai mult

Administrație

11 străzi din Făgăraș intră în secolul XXI cu ajutorul fondurilor europene

Redactia

Publicat

pe

Încă 11 străzi din municipiu Făgăraș vor intra în proces de modernizare, printr-un proiect finanțat cu fonduri europene obținute în urma cererii depuse în aprilie 2018.

Contractul de proiectare și executare a lucrărilor a fost semnat în luna decembrie a anului trecut, iar investiția totală depășește 10 milioane de lei. De proiect se va ocupa asocierea de firme EUROPAN PROD (Lider) – IMPECABIL – ROUTE CONCEPT – RIA DESIGN CONSULTING.

Șantierul se va deschide pe strada Salcâmului, iar constructorul este obligat prin contract să finalizeze lucrările de modernizare în următoarele 12 luni.

Publicitate

Lucrările de reabilitare și modernizare a carosabilului, trotuarelor (unde este cazul) și spațiilor verzi vor continua pe străzile: Titu Perția, Inochentie Micu Klein, Uniunii, Sf. C-tin Brâncoveanu, Vasile Alecsandri, Nicolae Bălcescu (tronsoanele II și III), Câmpului Nou, Azotului, 1 Decembrie 1918, Mihai Eminescu (tronsonul II).

„Este un programul cu finanțare europeană. Avem un proiect integrat de reabilitare a unei școli și construcție a unei săli de sport. Ieri am predat amplasamentul și am dat ordinal de începere. Avem o prioritizare a străzilor, în funcție de planul de management de trafic, pentru că mai avem câteva străzi în lucru în municipiul Făgăraș”, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș.

Publicitate

sursa: Radio România

Publicitate
Citește mai mult

Administrație

VIDEO / Apar pasajele pietonale cu lift pe DN1, pentru fluidizare traficului rutier: cum vor arăta și unde vor fi amplasate cele din Comarnic și Bușteni

Redactia

Publicat

pe

Compania de Drumuri intenționează să construiască patru pasaje pietonale în Comarnic și Bușteni, în vederea fluidizării traficului pe Valea Prahovei. Acestea vor fi subterane, vor fi dotate cu lift și vor avea ca perioadă de implementare până la 20 de luni, potrivit documentațiilor depuse pentru obținerea acordului de mediu.

Cele patru pasaje pietonale noi vor fi amplasate astfel:

  1. Primăria Comarnic, intersecția DN 1 cu str. Secăriei
  2. Piața centrală Comarnic, intersecția DN 1 cu str. Ghiosești
  3. Intersecție DN 1 cu str. Urlătoarei, Gloriei și Nicolae Balcescu (Poiana Țapului)
  4. Intersecție DN 1 cu str. Telecabinei (Bușteni)

Cel de la Primăria Comarnic va avea 18 metri lungime, două accesuri pietonale, fiecare cu lift, escalator și scară fixă, potrivit memoriului de prezentare realizat de Metroul SA – Italrom, depus la Agenția Națională pentru Protecția Mediului(APM) Prahova. Valoarea estimată a construcției este de 4,11 milioane de lei, fără TVA.

Publicitate

Pasajul de la piața Comarnic va avea o lungime de aproximativ 30 de metri, două accesuri pietonale, fiecare cu lift, escalator și scară fixă. Valoarea estimată a construcție este de 4,67 milioane de lei, fără TVA, potrivit memoriului de prezentare publicat pe site-ul APM Prahova.

Perioada de implementare propusă pentru cele două pasaje din Comarnic este de 12 luni de la semnarea contractului de execuție, la care se adaugă două luni pentru proiectul tehnic de execuție.

Publicitate

Bulverdul alpin din Bușteni

Pasajul din zona Poiana Țapului va fi situat în intravilanul localității Bușteni, la intersecția str. Gloriei, Urlătoarei, Nicolae Bălcescu. Acesta va subtraversa DN 1 pe o lungime de 29 m. Accesul în pasajul subteran se va realiza de pe cele două trotuare aferente DN1, astfel încât să se realizeze trecerea prin subteran pe o distanță optimă, cât mai scurtă. Ambele accesuri dispun de scară și de ascensor, pentru a asigura accesibilitatea pentru toate categoriile de utilizatori. Valoarea estimată a investiției este de 5,28 milioane de lei, fără TVA, iar perioada de implementare este de 20 de luni, potrivit memoriului depus la APM Prahova.

video

Cel de-al patrulea pasaj va fi construit în intravilanul localității Bușteni, la intersecția str. Telecabinei cu DN 1. Obiectivul va subtraversa DN 1 pe o lungime de 24,20 m. Accesul în pasajul subteran se va realiza de pe cele două trotuare aferente DN1, astfel încât să se realizeze trecerea prin subteran pe o distanță optimă, cât mai scurtă. Ambele accesuri dispun de scară și de ascensor, pentru a asigura accesibilitatea pentru toate categoriile de utilizatori. Valoarea estimată a investiției este de 5,68 milioane de lei, fără TVA, iar perioada de implementare este de 20 de luni, potrivit memoriului de prezentare.

Datorită localizării în centrul țării, în apropierea marilor orașe, București, Brașov, Ploiești și Târgoviște și a accesibilității sale facile, masivul Bucegi reprezintă cea mai vizitată destinație turistică din Carpații României, fapt pentru care a fost denumit “Bulevardul alpin al României”, fiind vizitat anual de peste un milion de turiști, se mai arată în documentațiile privind pasajele din Bușteni.

Publicitate

Realizarea investiției în pasaje se impune si din următoarele motive:

– sporirea eficienței economice a rețelei de transport din România;

– îmbunătățirea în ceea ce privește viteza de călătorie între Comarnic și Predeal;

– decongestionarea traficului pe ruta existentă (DN1), îmbunatățind astfel și conectivitatea la nivel regional;

– imbunătățirea mediului ambiant al zonei;

– desfășurarea circulației auto și pietonale în condiții de siguranță.

Publicitate

Anul trecut,  Compania de Drumuri a scos la licitație studiul de fezabilitate și proiectarea pentru pasaje pietonale și rutiere pe DN1. Anul acesta, au fost atribuite către Metroul SA – Italrom  și NV Construct contracte pentru pasaje pietonale pe Valea Prahovei.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>