Connect with us
Publicitate

Administrație

Datornicii au intrat în vizorul autorităților. Primăria Brașov vrea să recupereze 190 de milioane de lei, adică datorii acumulate de la aproape 4.000 de firme

Publicat

pe

Publicitate

Ca să mai adune bani la bugetul local, edilii din Brașov și-au îndreptat atenția către firmele care au creanțe la primărie. Până acum 3.952 de companii au acumulat datorii de 190 de milioane de lei. Cea mai veche dintre ele este din anul 2000 și aparține unei firme care este în insolvență încă de atunci. Suma datorată de companie este de 27.000 de lei.

Municipalitatea a pregătit un regulament pentru cesiunea creanțelor datorate bugetului local de firmele aflate în insolvență, iar proiectul este acum în dezbatere publică. Autoritățile spun că scopul actului normativ este de a crea un mecanism pentru ca Direcția Fiscală să poată ceda către u terț creanțele acumulate de debitori, la bugetul primăriei, iar astfel să poată recupera sumele de bani. Condițiile pentru ca această cesionare să fie posibilă sunt ca suma plătită de cesionar să nu fie mai mică decât datoria pe care debitorul o are, plata prețului cesiunii să se facă în maximum un an de la data încheierii contractului de cesiune, iar cesionarul să constituie garanții pentru plata cesiunii.

Cei interesați de preluarea obligațiilor de plată a debitorilor aflați în insolvență pot depune ofertele în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a Primăriei Brașov. Criteriile pe baza cărora va fi ales ofertantul sunt în următoarea ordine:

1. Oferta care are termenul de plată a prețului cesiunii cel mai scurt, dar nu mai târziu de un an de la încheierea contractului de cesiune, și prețul cesiunii să fie cel puțin valoarea creanțelor bugetare înscrise de organul fiscal local în tabelul definitiv de creanțe, creanțele curente aferente procedurii insolvenței, respectiv creanțele născute de la data publicării tabelului definitiv și până la data încheierii contractului de cesiune;

Publicitate

2. Oferta care are prețul cesiunii cel mai mare;

3. Garanția cea mai favorabilă din perspectiva maximizării recuperării creanțelor bugetare, respectiv se au în vedere cu prioritate ofertele conform cărora garanția se constituie, în această ordine, prin consemnarea de mijloace bănești la trezorerie și scrisoare de garanție emisă de o instituție de credit sau poliță de asigurare de garanții.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes