Connect with us
Publicitate

Sport

Dan Gîrtofan, despre Raliul Braşovului: „E întotdeauna un sentiment special când concurezi acasă și câștigi”

Publicitate

Publicat

pe

Dan Gîrtofan va lua startul în Tess Rally Brașov powered by Pro-X (26-27 martie 2021) din postura de lider al Campionatului Național de Raliuri, după ce a câștigat prima etapă din sezon. Dublu campion național absolut, Gîrtofan a câștigat în trei rânduri raliul brașovean, eveniment ce își serbează în acest an cea de-a cincizecea ediție. Giri a răspuns organizatorilor la câteva întrebări legate de Raliul Brașovului.

Publicitate

Cum a fost prima ta victorie la Brașov?

A trecut ceva timp de atunci. Cred că era cu Seat-ul WRC. O victorie frumoasă, mai ales că era acasă. E întotdeauna un sentiment special când concurezi acasă și câștigi.

Zi-ne și cum a fost la ultima oară cand ai câștigat acest raliu

Publicitate

A fost atunci o victorie importantă, care m-a ajutat să obțin al doilea titlu de campion național. Puncte care s-au dovedit decisive în acel sezon. O bucurie frumoasă, sinceră, în condițiile unei concurențe foarte puternice.

Raliul Brașovului este recunoscut pentru vremea capricioasă, impredictibilă, ce deseori joacă un rol important în desfășurare. Ți-au fost vreodată date peste cap planurile din acest motiv?

Da, de multe ori. Din cauza vremii schimbătoare de la o oră la alta, de la o zi la alta, am avut câteva ieșiri în decor, care au dat peste cap tot ceea ce pregătisem. Dar așa e la Brașov. Niciodată nu poți ști, nu poți anticipa ce se va întâmpla din punct de vedere al vremii și al suprafeței de concurs. Tot ce poți face este să te adaptezi cât mai repede și să dai totul pentru a câștiga.

Ai preferat raliurile brașovene pe asfalt uscat, pe ploaie sau cele pe zăpadă?

Pentru bucuria pilotajului, este bine ca suprafața de rulare să fie una uscată. Dar, privind din partea cealalată, a fanilor, poate că e mai interesant când traseul e ud sau acoperit cu zăpadă. Situația se poate schimba atunci în orice moment, iar ierarhiile pot suferi modificări surprinzătoare. Mie îmi place să merg pe un asfalt uscat.

Publicitate

Care dintre victoriile tale de la Brașov a fost cel mai greu de obținut?

Toate. Niciuna nu a venit de la sine. A trebuit să muncesc foarte mult pentru toate. A fost însă o muncă de echipă tot timpul, împreună cu navigatorul, cu băieții din asistența tehnică și cu fanii care ne-au susținut necondiționat. Îmi aduc aminte și acum cu plăcere de edițiile Raliului Brașovului cu mii de fani pe fiecare probă, care abia așteptau ca noi, concurenții, să trecem prin fața lor și să ne aclame, mai ceva ca la un meci de fotbal. Indiferent de vreme.

Care este proba specială care îți place cel mai mult aici?

Babarunca. Este o probă frumoasă, care are de toate și care tot timpul a făcut diferența. Mă bucur întotdeauna de fiecare kilometru al ei, de fiecare viraj și sunt fericit că pot „alerga” și în 2021 pe această „specială”.

Cine crezi că va câștiga ediția 50 a raliului?

Vor fi foarte multe echipaje bine pregătite la start la această ediție aniversară. Așa că e greu de anticipat un câștigător. Victoria va depinde de condițiile meteo, de alegerea inspirată a anvelopelor, de felul cum fiecare se pregătește pentru acest raliu. Va fi cu siguranță o luptă frumoasă.

Publicitate

Programul Tess Rally Brașov powered by Pro-X

Joi, 25 Martie 2021

14:00 Shakedown (Crizbav – Dumbrăvița)

19:30 Festivitatea de premiere a Campionatului Național de Raliuri 2020

19:30 Start festiv (Piața Sfatului Brașov)

Publicitate

Vineri, 26 Martie 2021

12:00 Start raliu (Coresi Shopping Resort)

13:18 PS 1 – Făgăraș 1

13:36 PS 2 – Șoarș 1

14:11 Regrupare și service îndepărtat (Cetatea Făgăraș)

Publicitate

16:04 PS 3 – Făgăraș 2

16:22 PS 4 – Șoarș 2

19:15 PS 5 – Brașov (Noapte)

21:20 Sosire ziua întâi (Piața Sfatului Brașov)

Sâmbătă, 27 Martie 2021

10:00 Start ziua a doua (Piața Sfatului Brașov)

11:08 PS 6 – Babarunca

11:48 Regrupare și service îndepărtat (Muntele Roșu)

13:41 PS 7 – Muntele Roșu

16:19 PS 8 – Poiana Brașov (Power Stage)

16:30 Sosire festivă (Livada Poștei Brașov)

20:00 Festivitatea de premiere (Piața Sfatului Brașov)

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes