Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Dan Air ia mâine decizia definitivă în ceea ce priveşte zborurile de la Braşov: „Pasagerii care nu doresc să fie reacomodați la București vor primi banii integral înapoi”

Publicat

pe

După ce au fost aflat informaţii cum că Dan Air vrea să suspende zborurile de pe Aeroportul Braşov, compania aeriană a venit cu informaţii suplimentare, şi transmite că o decizie defnitivă va fi luată mâine şi va fi anunţată într-o conferinţă de presă. 

Reprezentanţii companiei spun că posibila suspendare a zborurilor vine după incidentele care au avut loc în aeroport, primul când o pasăre a încurcat decolarea unui avion şi cel de-al doilea când o aeronavă nu a mai fost lăsată să zboare pentru că ora de decolare era după ora 19.00 când Romatsa închide programul.

„Dorim să vă transmitem faptul că momentan nu s-a luat nicio decizie cu privire la suspendarea zborurilor de pe Ghimbav, decizia va fi luată mâine și va fi anunțată în conferința de presă.

Ceea ce a declanșat o analiză de urgență a board-ulului de siguranță DAN AIR sunt cele două incidente petrecute în data de 23 (incidentul cu pasărea) și 24 (incidentul cu ROMATSA) iunie care au plasat operațiunile companiei într-o zona de risc care necesită măsuri corective imediate.

Publicitate

Aparent, autoritățile s-au pus în mișcare pentru a asigura cele necesare pentru ca DAN AIR să-și poată continua operarea în siguranță (au adus echipamente de alungare a păsărilor, semnează un contract prin care să permită unei organizații de întreținere să se stabilească la Brașov), singura instituție care continuă să nu coopereze este Romatsa R.A care își găsește tot felul de scuze cum că era obligată să permită decolarea unei aeronave care se afla în siguranță la sol în pofida unei aeronave aflate în aer, în condiții de meteo deosebite. Nu trebuie să fii vreun expert să-ți dai seama că aterizarea are prioritate întrucât este legat de siguranța zborului vs. o decolare a unei aeronave care este deja la sol.

În ipoteza în care zborurile vor fi suspendare de pe Ghimbav, ele vor continua să opereze de pe aeroportul din Otopeni unde pasagerii de la Brașov vor fi transportați cu un autocar pus la dispoziție gratuit de DAN AIR.

Pasagerii care nu doresc să fie reacomodați la București vor primi banii integral înapoi.

Mulțumim pentru suport și pentru înțelegere, presiunile dvs. fac ca autoritățile să se miște în sfârșit și să vedem rezultate pe care colegii noștri din board-ul de siguranță al companiei le vor analiza și vor decide în consecință dacă măsurile luate de ultimă oră sunt suficiente pentru a continua operarea de pe Ghimbav.

Decizia va fi comunicată mâine la ora 13:00 de către DAN AIR în cadrul conferinței de presă organizată la sediul companiei din București.

Mulțumim pentru susținere și capul sus brașoveni, împreună trebuie să reușim!”, a transmis Dan Air pe pagina de Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes