Connect with us
Publicitate

Economic

Dacia își schimbă sigla. Începând de astăzi compania are o nouă identitate vizuală. Cum arată logoul de pe mașinile fabricate în România

Publicat

pe

Tradiționala siglă de pe mașinile produse de Dacia se schimbă, iar începând de astăzi compania trece la o nouă identitate vizuală. „Dacia link”, așa cum a fost botezată schimbarea de imagine se va regăsi pe toate mărcile produse de firma care face parte din grupul Renault.

Publicitate

Compusă din literele D şi C stilizate, legate între ele asemenea elementelor unui lanț, noua emblemă evocă în acelaşi timp robustețe şi simplitate. Această siglă este ușor vizibilă de la distanță, fiind prezentă, în plus, pe jantele tuturor modelelor. O altă schimbare imediat vizibilă o constituie apariția logotipului în partea din spate a tuturor modelelor, precum şi pe volanul acestora, scriu jurnaliștii economica.net.

Introducerea noii identități este însoțită de apariția noii nuanțe „Gris Mégalithe”, pe barele de pavilion, pe scuturile de protecţie faţă şi spate, precum şi pe carcasele oglinzilor retrovizoare ale modelelor Sandero Stepway, Spring şi Duster.

„Prezentarea noii identități vizuale pe toate modelele gamei Dacia reprezintă cel de-al treilea şi ultimul capitol al strategiei lansate în urmă cu mai mult de un an. Acest nou univers vizual reflectă valorile noastre – simplitate, robusteţe, spirit autentic– sub o formă mai afirmată şi mai modernă. Noua identitate reprezintă un impuls vizibil pentru Dacia în îndeplinirea ambiţiilor sale”, a declarat Denis Le Vot, directorul general al mărcii Dacia la nivel mondial, citat de aceeași sursă.

Publicitate

În decurs de numai câteva luni, Dacia şi-a reînnoit întreaga gamă şi a completat-o cu două modele inedite – Spring 100% electric şi Jogger, vehiculul de familie polivalent de segment C. Introducerea noii identități vizuale încununează acest efort de reînnoire.

Pentru Dacia, „esențial” înseamnă să ofere vehicule care să răspundă nevoilor reale ale clienţilor. Pe scurt, vehicule robuste şi fiabile, cu un grad ridicat de polivalență, care să permită utilizarea lor atât pentru traseele de zi cu zi cât şi pentru incursiunile în aer liber. O nouă culoare de caroserie, „Lichen Kaki”, îşi face de altfel apariția tocmai pentru a sublinia apropierea mărcii de natură.

În plus, pentru a dovedi că Dacia este promotoarea unei abordări raționale a modului în care vehiculele sunt utilizate de clienți, marca va abandona treptat elementele cromate și materialele din piele naturală.

Dacia va aplica treptat angajamentele asumate de Renault Group cu ocazia Adunării Generale din 23 aprilie 2021. Astfel, din 2023, Dacia va fi prima marcă a grupului ale cărei vehicule vor avea viteza maximă limitată la 180 km/h.

Dacia se înnoieşte păstrându-şi în acelaşi timp ADN-ul. Această evoluţie ne permite să demonstrăm că vehiculele noastre pot fi «cool», oferind totodată ceea ce este esenţial pentru clienţi. Marca evoluează odată cu timpurile iar imaginea sa devine tot mai modernă. Modelele sale, polivalente şi robuste, dotate cu echipamente ingenioase şi adaptate ieşirilor în aer liber, se adresează clienţilor pragmatici care sunt în căutarea unor vehicule economice şi ecologice. Noua identitate vizuală reflectă aceste mesaje şi aduce un plus de atractivitate mărcii Dacia, aflate la un nou început”, consideră Lionel Jaillet, director performanţă produs la Dacia, citat de economica.net.

Publicitate

De asemenea, directorul de design al mărcii, Davis Durand, este de părere că „noul logotip exprimă caracterul esenţial al mărcii. Totodată, sigla «Dacia Link», inspirată din universul mecanic, evocă simplitate, robusteţe şi conexiune, fiind astfel un simbol puternic al comunităţii clienţilor Dacia”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes