Connect with us
Publicitate

Social

Dacă se păstrează actualul ritm de vaccinare, în iunie Brașovul va avea 50% din populația adultă vaccinată cu cel puțin o doză

Publicitate

Publicat

pe

În ultimele 14 zile 16.708 locuitori ai municipiului Brașov au fost vaccinați cu prima doză, adică o medie de 1.139 de persoane vaccinate pe zi. Conform datelor transmise de DSP Brașov, până pe 11 mai 2021, 78.426 locuitori ai municipiului au fost vaccinați cu o doză, adică 31,4% din totalul de 294.686 persoane eligibile pentru vaccinare. Dacă ritmul se menține, municipiul Brașov va ajunge la 50% vaccinați în circa 39 de zile, dar având în vedere că în ultimele 14 zile au fost și sărbătorile Pascale, fapt ce a încetinit ritmul de vaccinare, cel mai probabil ținta va fi atinsă mai repede.

Publicitate

Și la rapel municipiul Brașov stă bine, peste 12.367 persoane au fost vaccinate cu a doua doză în ultimele 14 zile. În total municipiul Brașov are 44.523 de persoane vaccinate complet. Și aici, dacă ritmul actual se menține, cel mai probabil ținta va fi atinsă în circa 70-80 de zile, adică la sfârșit de iulie sau început de august. La nivel de județ sunt 77.737 de oameni vaccinați complet.

Evoluția vacinării din municipiul Brașov în ultimele 14 zile

Atingerea țintei de 50% ar putea elimina o parte din restricții. Conform unor surse din Guvern, aceștia iau în considerare eliminarea eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, precum și eliminarea restricțiilor de circulație pe timpul nopții în localitățile unde gradul de vaccinare este de peste 50%. În acest sens o decizie se va lua în următoarele două săptămâni, spun surse guvernamentale.

Braşov, primul loc în ţară la numărul de angajaţi vaccinaţi la locul de muncă

Publicitate

Potrivit datelor centralizate de DSP Brașov, echipele de vaccinare mobile au imunizat peste 2.500 de angajați din cadrul a 35 de companii private, la sediile acestora, circa 126 de persoane care provin din centrele rezidențiale și de dializă, precum și persoane fără adăpost, iar alte peste 260 de persoane, în Penitenciarul Codlea.

În cadrul evenimentului „Liber în Europa” organizat în data de 9 mai în Piața Sf. Ioan din municipiul Brașov s-au vaccinat 420 de persoane, iar la maratonul de vaccinare de la Castelul Bran au fost imunizate 252 de persoane.
În această săptămână a fost demarată acțiunea de vaccinare la sediile și punctele de lucru ale marilor firme, cu peste 100 de angajați, conform DSP Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes