Connect with us
Publicitate

Social

Cutremur puternic în Croația: mai multe clădiri s-au prăbușit. Seismul s-a simțit și la Timișoara

Publicat

pe

Marți, 29 decembrie, în jurul prânzului, Croația a fost lovită de un cutremur puternic, care potrivit primelor informații a avut o magnitudine de 6,5 pe scala Richter.

Publicitate

Conform Centrului Seismologic Euromediteranean, cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, la o distanță de 46 de kilometri de capitala Zagreb. Cu o zi în urmă, în aceeași zonă a avut loc un alt seism, cu o magnitudine de 5,2.

Mai multe zone din regiune au rămas fără alimentare cu energie electrică, iar liniile telefonice au fost afectate. La momentul actual, autoritățile nu au oferit informații cu privire la posibilele victime.

Seismul s-a resimțit în Bosnia și Herțegovina, Serbia, Austria, Muntenegru, Slovenia, Slovacia, Germania, România, Ungaria și chiar și Italia.

Publicitate

Mai mulți timișoreni au scris pe rețelele sociale că au simțit cutremurul produs în Croația, scrie ziarul local Timisoara Online.

Un oraș întreg a fost devastat de cutremur

Toate echipajele de poliție, pompieri și ambulanță intervin în zona afectată de cutremur. Primarul orașului Petrinja, Darinko Dumbović, a declarat, citat de Euronews, că orașul pe care îl conduce a fost devastat de seism, mai bine de jumătate dintre clădiri prăbușindu-se.

”Avem nevoie de ajutor. Orașul este de nelocuit. Scoatem oamenii din mașini și de sub dărâmături”, a spus primarul Dumbović.

Numărul de victime nu se cunoaște la ora actuală, însă printre morți se numără și copii.

Plenković, premierul Croației, se îndreaptă spre regiunea afectată, transmițând că toate autoritățile disponibile au fost mobilizate pentru a-i ajuta pe cei afectați.

Sursa: Timisoara Online

Publicitate

Foto: BBC

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes