Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cutremur în miez de noapte, la doar 80 de kilometri de Brașov. Ce intensitate a avut seismul

Publicat

pe

Un cutremur cu magnitudinea 3,7 a avut loc în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 84 de kilometri. Seismul s-a produs în miez de noapte, la ora 00.35 și a fost resimțit în mai multe zone din România.

Publicitate

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 80km E de Brașov, 95km NE de Ploiești, 100km S de Bacău, 112km V de Galați, 114km NV de Brăila, 145km N de București, 167km NE de Pitești, 180km SV de Iași, 194km E de Sibiu, 210km N de Ruse, anunță specialiștii Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Acesta este cel mai puternic cutremur care s-a produs în România în această lună, iar specialiștii activitatea seismică este tot mai intensă în ultima perioadă. De exemplu, pe 14 și 16 mai s-au înregistrat două cutremure cu magnitudine sub 3.

Apoi, trei zile la rând, pe 17, 18 și 19 mai, seismologii au mai înregistrat alte trei cutremure cu magnitudini cuprinse între 3 și 3,7. Cel mai puternic cutremur înregistrat în România, de la începutul acestui an, a avut o magnitudine de 4 și s-a în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, în zona seismică Vrancea – Buzău, la o adâncime de 121 de kilometri.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes