Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cutremur de 4,1 grade la doar 63 de kilometri de Braşov. Într-o zonă mai puţin obişnuită pentru seisme

Publicat

pe

Publicitate

Un cutremur însemnat s-a înregistrat duminică seară, în România, anunță Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Ieri, 18 Septembrie, la ora 20:55:25 s-a produs în Muntenia, în judeţul Dâmboviţa, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.1, la adâncimea de 25 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 47km V de Ploiesti, 53km NE de Pitesti, 63km S de Brasov, 89km NV de Bucuresti, 128km SE de Sibiu, 143km N de Ruse, 156km NE de Craiova, 199km SV de Bacau, 199km V de Braila, 207km V de Galati.

În România, au loc frecvent cutremure de pământ. Țara noastră are un risc seismic major în privința cutremurelor între 6- 7 grade pe scara Richter.

Publicitate

Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor.

Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș- Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.

Alte zone epicentrale de importanță locală pot fi găsite în Transilvania, Galați, în zona Jibou și râul Târnava, în partea de nord și de vest a Olteniei, în nordul Moldovei și în Câmpia Română.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes