Connect with us
Publicitate

Administrație

Curtea de Apel Ploiești a declarat nelegală rezilierea contractului dintre primăria Brașov și compania P&P. Firma va continua să administreze locurile de parcare din oraș, dar cu regulamentul impus de municipalitate

Publicat

pe

Războiul parcărilor publice din Brașov pare că a ajuns la final, cu victorii și înfrângeri de ambele tabere. După ce săptămâna trecută municipalitatea a obținut câștig de cauză în legătură cu regulamentul și tarifarea parcărilor din oraș, astăzi Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat și cu privire la rezilierea contractului dintre primăria și firma P&P, cea care administrează acest serviciu.

Publicitate

Instanța a decis că decizia de a rupe acest contract este nelegală, iar astfel compania P&P va continua să administreze parcările din Brașov până în anul 2030. Doar că de acum încolo compania va fi obligată să respecte regulamentul impus de municipalitate și nu va mai putea taxa non stop pe cei care își lasă mașinile în parcările publice din oraș. Practic, perceperea tarifului de parcare se va face în intervalul orar 8.00 – 20.00, de luni până sâmbătă, nu ca până acum 24 de ore din 24, de luni până duminică.

Vă reamintim că prin Contractul nr. 279/04.09.2020, pentru delegarea gestiunii prin concesionare a serviciului de amenajare, organizare și exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al Municipiului Brașov, încheiat cu S.C P&P S.R.L., au fost concesionate, pentru o perioadă de 10 ani, 10.200 de locuri publice de parcare din municipiul Brașov.

La sfârșitul lunii noiembrie 2020, Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care modifica regulamentul de parcare, principalele modificări vizau perioada de tarifare și redefinirea noțiunii de riveran. Concesionarul P&P a atacat această hotărâre și în primă instanță a obținut anularea ei.

Publicitate

Un alt proces pe care Municipalitatea îl are cu P&P este cel privind anularea hotărârii consiliului local privind rezilierea contractului de concesiune a parcărilor publice. În data de 31 mai, Curtea de Apel Ploiești urmează să se pronunțe asupra recursului municipalității cu privire la această anulare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes