Connect with us
Publicitate

Eveniment

Curtea de Apel Braşov a condamnat cu închisoare un poliţist care în timpul liber a lovit mortal cu maşina un tânăr. Sentinţa este definitivă

Publicat

pe

Curtea de Apel Brașov a publicat joi sentința apelului în cazul lui Lorenzovici Lehel, tânărul care a murit, în decembrie 2021, la 28 de ani, într-un accident produs de un șofer beat, polițist de meserie. Magistrații au hotărât că nu a fost suficientă pedeapsa aplicată în primă instanță, de judecătorii din Sfântu Gheorghe, și au dispus că vinovatul trebuie să facă închisoare cu executare, transmite covasnamedia.ro. 

Publicitate

Sentința dată după ședința din 20 noiembrie, arată că se majorează și daunele morale pe care familia tânărului le-a cerut.

„Soluția pe scurt: Admite apelurile declarate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, părţile civile Lorenzovici Judit, Balogh Ioana şi Lorenzovici Sandor împotriva sentinţei penale nr. 326 din data de 12.09.2023 pe care o desfiinţează sub următoarele aspecte:

– Modalitatea de individualizare a executării pedepsei aplicate inculpatului Fetcu Sorin;

Publicitate

– Cuantumul daunelor morale acordate părţilor civile Lorenzovici Judit şi Lorenzovici Sandor.

Rejudecând în aceste limite, Înlătură prevederile art. 91, art. 92, art. 93 şi art. 96 cod penal şi dispune ca inculpatul Fetcu Sorin să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa apelată, în regim de detenţie.

Majorează cuantumul daunelor morale la 45.000 euro pentru partea civilă Lorenzovici Judit şi la 40.000 lei pentru partea civilă Lorenzovici Sandor.

Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate.

În temeiul art. 275 alin. 3 cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia.

Publicitate

Definitivă.

Pronunţată azi, 21.12.2023, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată pe site-ul Curții de Apel Brașov.

Reamintim că în cadrul ședinței în care s-a judecat apelul, procurorul de caz și avocații mamei și tatălui lui Lorenzovici Lehel au cerut o pedeapsă mai mare, în regim de detenție, pentru șoferul beat, polițist de meserie, care a provocat tragicul eveniment rutier în care tânărul de 28 de ani și-a pierdut viața. De cealaltă parte, avocatul inculpatului a punctat atunci că decizia din primă instanță, a judecătorilor din Sfântu Gheorghe, a fost corectă. A spus și că scopul unei astfel de măsuri este de educare și prevenție, nu de represiune.

Accidentul a avut loc pe 2 decembrie 2021, pe DN12, la ieșire din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes