Connect with us
Publicitate

Util

Cursurile se mută în online dacă jumătate dintre clasele unei unități de învățămâmt trec în sistem online din cauza infectărilor cu sars-cov-2

Publicat

pe

Chiar dacă autoritățile au anunțat că unitățile de învățământ rămân deschise, indiferent de incidența din localități, grădinițele, școlile și liceele ar putea trece în online dacă elevii și profesorii se vor infecta cu Sars-Cov-2.

Noul ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății prevede că o școală va trece în mediul online doar atunci când jumătate dintre clasele unității de invățământ vor fi nevoite să renunțe la prezența fizică din cauza infectărilor cu coronavirus. Practic, timp de 14 zile, întreaga școală va avea suspendate cursurile cu prezență fizică.

În document se mai precizează faptul că la apariția unui singur caz pozitiv într-o clasă, cursurile se supendă, iar copiii din acel colectiv rămân acasă. După opt zile, elevii care sunt testați și cei care au rezultat negativ se pot întoarce în bănci. Ceilalți continuă cursurile online până la finalizarea celor 14 zile din momentul în care orele au trecut în online.

Singurele excepții de la aceste reguli vor fi făcute pentru elevii de la clasa a VII-a până la a XIII-a, care sunt vaccinați cu schema completă și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea serului. Atât ei cât și cei care fac dovada că au trecut prin boală în ultimele 180 de zile vor putea merge la ore, în format fizic.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes