Connect with us
Publicitate

Sport

Cupa Mondială de sărituri cu schiurile revine la Râșnov și în 2021

Publicat

pe

Oficialii Federației Internaționale de Schi (FIS) au prezentat, vineri, o propunere pentru calendarul competițiilor din următorul sezon, respective vară-toamnă 2020 și iarnă 2020-2021.

Elita disciplinei va ajunge din nou și la Râșnov, în weekendul 20-21 februarie 2021, când se vor disputa câte o etapă de Cupă Mondială, atât la masculin cât și la feminin. În ultimii șase ani, complexul olimpic de pe Valea Cărbunării a găzduit câte două etape la fete, în fiecare sezon, iar în urmă cu doar două luni, înainte ca pandemia de coronavirus să blocheze majoritatea activităților sportive din Europa, România a găzduit în premieră și două etape în competiția băieților. Chiar dacă pentru 2021 FIS a acordat Râșnovului câte o singură etapă, vom avea parte din nou, de o premieră, o competiție de sărituri pe echipe mixte.

Cupa Mondială masculină va începe din nou la Wisla (Polonia), pe 21 și 22 noiembrie 2020 și se va încheia la Planica (Slovenia), în 26-28 martie 2021. Primele competiții ale sezonului în Cupa Mondială feminină vor avea loc la Lillehammer (Norvegia), la începutul lunii decembrie 2020, evenimentele finale fiind turneul RAW AIR (tot în Norvegia) și turneul Blue Bird (Rusia), ambele în martie 2021. Toate datele ar mai putea suferi modificări, calendarul urmând a fi confirmat pe 18 mai.

Și pentru competițiile din sezonul de vară-toamnă 2020, Râșnovul a fost inclus în calendarul FIS, cu două etape din Cupa Continentală. Acestea ar urma să se desfășoare în weeknedul 5-6 septembrie. Concursurile FIS pentru băieți și fete vor debuta la începutul lunii august la Courchevel (Franța)

Publicitate

Este nevoie de nocturnă și tribună

Pentru a putea fi organizate etape de Cupă Mondială la masculin, federația internațională cere ca trambulinele de la Râșnov să fie dotate cu nocturnă și tribune. Cu prilejul premierei din februarie 2020, Ionuț Stroe, Ministrul Sportului, a declarat că proiectul ar putea fi realizat cu o investiție de aproximativ 1.200.000 de euro, prin Compania Națională de Investiții. Rămâne de văzut dacă proiectul rămâne „în picioare” și după pandemia de coronavirus, care, se știe, a dat deja multe planuri peste cap, în sport și nu numai.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes