Connect with us
Publicitate

Util

Cum va fi vremea în Transilvania şi la munte în următoarele două săptămâni

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării în următoarele două săptămâni.

În Transilvania, vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 2…3 grade (valori apropiate de normele perioadei), până spre 7…8 grade. A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 4 grade. După data de 21 februarie, maximele vor avea tendința de creștere și vor ajunge, în medie, la 8…9 grade. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima săptămână. Acestea vor fi preponderent negative și în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii. Mediile acestora vor oscila între -7 și 1 grad, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie.

Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

La munte, variațiile termice nu vor fi semnificative pe parcursul intervalului, dar tendința va fi de creștere ușoară în prima săptămână și după data de 21 februarie. Media temperaturilor maxime va oscila între -3 și 2 grade (cu cele mai ridicate valori între 16 și 19 februarie și după data de 22 februarie), iar a celor minime între -8 și -4 grade (cu cele mai ridicate valori între 18 și 20 februarie și după data de 23 februarie).

Publicitate

Probabilitatea pentru precipitații sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie, au precizat meteorologii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes