Connect with us
Publicitate

Social

Cum te poți vaccina în prezent, în Brașov și în țară. Centrele de vaccinare din județ, procedura și numerele de telefon

Publicitate

Publicat

pe

În prezent, în țară, oricine dorește să se vaccineze pe baza unei programări o poate face, prin intermediul platformei de programare.

Publicitate

Aici este disponibilă harta centrelor de vaccinare din întreaga țară.

De asemenea, orice doritor se poate prezenta în orice centru de vaccinare doar cu buletinul și se poate vaccina, în limita locurilor disponibile.

Prioritate au, în continuare, cei care își fac o programare.
Persoanele de peste 60 de ani se pot prezenta direct la centre fără programare la orice oră din timpul programului, de la 8.00 la 20.00, iar persoanele din celelalte categorii de vârstă se pot prezenta fără programare în intervalul orar 14.00-20.00.

Publicitate

Copiii și adolescenții, cel mai probabil, vor fi incluși în curând în rândul populației care va putea fi vaccinată.

„Pentru vaccinul de la Pfizer-BioNTech, pentru 12-16 ani sunt studii, procedurile sunt în evaluare, deci probabil că vom avea vești în perioada următoare și din partea EMA. În momentul în care va primi autorizație, va putea fi utilizat pentru 12-16 ani, însă sunt studii în desfășurare și pentru copiii cu vârste mai mici, începând cu 6 luni, deci o să avem vești în acest sens pe măsură ce lucrurile evoluează”, a transmis Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24.

În ceea ce privește rapelul, acesta poate fi făcut și într-un centru diferit față de cel pentru prima doză, dacă persoana în cauză găsește un loc liber. Condiția este să anunțe centrul diferit față de cel în care s-a făcut prima doză, dacă persoana în cauză găsește un loc liber.

Vaccinarea se face și prin cabinetele medicilor de familie sau în centre drive-thru, unde persoanele vin cu mașina, se imunizează și așteaptă 15 minute după vaccinare.

LISTA numerelor de telefon de la centrele de vaccinare din județul Brașov:

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes