Connect with us
Publicitate

Administrație

Cum se rezolvă problema poluării de la stația de asfalt din Bartolomeu: se mută în celălalt colț al orașului, în zona Zizinului, pe teritoriul administrat de Municipiul Săcele

Publicat

pe

Anul trecut Agenția pentru Protecția Mediului Brașov (APM) a respins solicitarea de reautorizare a stației de asfalt de la Bartolomeu în urma numeroaselor sesizări făcute de cetățeni, din cauza poluării pe care o produce, atât de aproape de zona locuită. Rămasă fără autorizație, stația administrată de FINCODRUM SA este nevoită să își mute locația pentru a mai putea funcționa.

Publicitate

Se pare că soluția aleasă de aceștia este să o mute pe un teren dintre strada Rampei și strada Ecologiștilor, în apropiere de o zona locuită din Uzina 2, în ceea ce pare o găselniță administrativă de a fi aproape de municipiul Brașov dar fără a mai avea nevoie de avizele Primăriei Brașov. Zona unde se vrea amplasată noua stație de asfalt este administrată de municipiul Săcele.

Zona unde se vrea construită stația de asflat în zona Zizin, aproape de zona locuită din Uzina 2

În acest sens Primăria Municipiului Săcele a anunțat că a fost declanșată etapa de informare și consultare cu privire la intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal si a Regulamentului Local de Urbanism aferent – Stație asfalt, birouri, strada Rampei, Municipiul Săcele, PUZ inițiat de SC FINCODRUM SA, scrie newsbv.ro.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică si ale Regulamentului Local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau de amenajare a teritoriului aprobat prin HCL nr. 102/25.08.2011, începând cu data de 18.06.2021, pe site-ul Municipiului Săcele precum și la avizierul Primăriei Municipiului Săcele este afișat anunțul de intenție și documentația depusă în vederea emiterii avizului de oportunitate.

Publicitate

Până la data de 02.07.2021, cei interesați pot depune în scris recomandări, sugestii și opinii privind proiectul propus, la sediul Primăriei Municipiului Săcele, situat in P-ta Libertății nr.17 – Biroul Urbanism sau pe adresa de e-mail [email protected],

Reamintim faptul că instanţa a respins cererea de chemare în judecată formulată de SC FINCODRUM SA, în contradictoriu cu Primăria Braşov şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, după ce acestea din urmă au refuzat avizele de prelungire a activităţii staţiei, în decemebrie 2020.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes