Connect with us
Publicitate

Turism

Cum să ajungeți din România în Bulgaria? (Ghid Pentru 2024) (P)

Publicat

pe

România este vecină cu Bulgaria și mulți români aleg să își petreacă concediul în Bulgaria. Și nu e de mirare!

Publicitate

Cu o coastă magnifică la Marea Neagră, statul balcanic Bulgaria se află chiar la marginea sud-estului Europei. Poate că nu veți găsi un monument emblematic care să rivalizeze cu Colosseumul sau Partenonul, dar Bulgaria are un trecut fascinant și complex, care a fost modelat de influențele grecești, latine, slave, otomane, persane și sovietice.

Veți găsi o națiune care are încă un patrimoniu puternic de dansuri, muzică, costume și meșteșuguri tradiționale, precum și aproximativ 40.000 de situri arheologice și monumente culturale. Luați în considerare aceste șapte motive pentru a vizita Bulgaria și pentru a explora peste 8.000 de ani de istorie.

Așadar, dacă plănuiți să vizitați Bulgaria cu mașina și nu știți pe ce rută să mergeți, în acest articol vă vom prezenta 3 posibile rute pe care le puteți alege în călătoria dumneavoastră spre Bulgaria.

Publicitate

Dar înainte…

Începând cu 1 ianuarie 2019, în Bulgaria a fost introdusă vigneta electronică pentru utilizarea rețelei rutiere naționale cu plată. De la această dată, toate vignetele noi vor fi disponibile doar ca e-vignetă și vor putea fi achiziționate online. Nu mai este necesară aplicarea unui autocolant pe parbrizul vehiculului.

Așadar, vinieta pentru Bulgaria poate fi achiționată online simplu și rapid. Tot ce trebuie să faceți este să furnizați câteva detalii esențiale despre vehiculul și călătoria dumneavoastră, precum:

  • datele vehiculului;
  • durata și începutul călătoriei;
  • numărul de înmatriculare a vehiculului;
  • modalitatea de plată.

Odată achitată taxa de drum pentru Bulgaria, călătoria dumneavoastră poate începe imediat!

Rute principale din București (România) spre Sofia (Bulgaria)

Publicitate

Călătoria cu mașina de la București spre Sofia vă permite să explorați frumusețile din jur, de la peisajul rural, la cultură, bucătărie și multe altele.

Să aruncăm acum o privire la cele 3 rute pentru care puteți opta:

Ruta 1: București – Sofia prin Alexandria, cu vama la Turnu Măgurele și Pleven

Aceasta este una dintre cele mai scurte rute din punct de vedere al distanței, parcurgând parcurgând 355 de kilometri, în aproximativ 6 ore.  Plecând din București pe E70/DN6, parcurgeți 88,7 km până la Alexandria. Din Alexandria, luați DN56 pe o distanță de 47 km până la Turnu Măgurele, pe malul Dunării. Traversați granița înainte de a conduce pe feribotul care traversează fluviul. Ajuns în Nikopol în Bulgaria, călătoriți timp de 64 km pe drumul 34 până la Pleven.

Ruta 2: București – Sofia, cu vama Giurgiu și Ruse

Această rută este considerată cea mai rapidă și parcurge 384 km în aproximativ 5 ore. E85/DN5 (din București) este punctul de pornire și se merge până la punctul de trecere a frontierei Vama Giurgiu, pe o distanță de aproximativ 63 km. Traversați granița și de la Ruse, mergeți spre Pleven pe E85 până după Byala, unde luați E83 spre Pleven și Yablanitsa.  De aici, autostrada A2 vă va duce la Sofia.

Publicitate

Ruta 3: București – Sofia prin vama Giurgiu, Ruse, Veliko Tarnova

Continuați să urmați instrucțiunile de pe ruta 2 până la Ruse, Bulgaria. De la Ruse, luați DN5/E85 pentru încă 182 km până ajungeți la Veliko Târnova. Mai apoi o veți lua pe E72/A4 și veți continua încă 135 km până la Yablanitsa.

Concluzii

Așadar, oricare dintre aceste rute vă va duce rapid spre Bulgaria. Așa cum am subliniat anterior, cel mai bun mod de a călători în Bulgaria este cu mașina, mai ales dacă doriți să vizitați sate izolate sau parcuri naționale. Înainte de a porni la drum, însă, nu uitați de vigneta pentru Bulgaria care trebuie să fie neapărat valabilă. În caz contrar, veți risca o amendă destul de costisitoare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes