Connect with us
Publicitate

Economic

Cum poți primi 15.000 de euro de la stat pentru eficientizarea energetică a locuinței

Publicat

pe

Cei care doresc să-şi îmbunătăţească locuinţele din punct de vedere energetic vor putea primi un ajutor cuprins între 40.000 şi 70.000 de lei din partea statului, printr-un nou program al Ministerul Mediului, al cărui ghid a fost publicat în Monitorul Oficial, anunţă Alba24.ro.

Sunt, însă, câteva condiţii de îndeplinit. „Finanţarea nerambursabilă se acordă pentru creşterea cu cel puţin a unei clase energetice faţă de nivelul prezentat în cererea de finanţare, precum şi în funcţie de încadrarea tuturor indicatorilor în pragurile de finanţare descrise mai jos, fără a depăşi 60% din costul total de investiţie pentru implementarea măsurilor de creştere a performanţei energetice a clădirii”, se arată în Ghidul programului, citat de Alba24.

Valoarea finanţării se acordă în funcţie de procentul cu care creşte eficienţa energetică a clădirii. Banii pot fi folosiţi pentru achiziţionarea de panouri solare termice, cazane cu condensare, pompe de căldură, ferestre izolante ori surse de iluminat cu LED.

În program sunt eligibile persoanele fizice cu domiciliul în România, proprietari sau coproprietari ai unor imobile.

Publicitate

Vezi care sunt celelalte condiţii, dar şi ce cheltuieli sunt eligibile, în articolul „În ce condiţii poţi primi 15.000 de euro pentru eficientizarea energetică a locuinţei. Ghidul, publicat în Monitorul Oficial

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes