Connect with us
Publicitate

Util

Cum pot fi evitate accidentele provocate de „gheața neagră”, cum a fost cel de pe podul de la Dârste

Publicat

pe

Publicitate

În sezonul rece, podurile, pasarelele sau viaductele devin adevărate capcane pentru șoferi. Deși temperaturile nu sunt încă negative, pe construcțiile suspendate poleiul provoacă accidente în lanț. Specialiștii o numesc „gheață neagră” și explică cum poate fi evitată o tragedie.

Ultimul accident de genul asta s-a produs, weekend-ul trecut, la Brașov și au fost implicate 15 mașini.

Toți cei implicați în aceste accidente au spus că au alunecat pe o zonă cu polei, cu toate ca asfaltul era uscat până să ajungă la pod. Iată cum este acest lucru posibil.

„Pe partea de coborâre avem situații de genul ăsta unde poate fi alunecos, poate fi polei, poate fi gheață. Zona aceea trebuie să ma gândesc, acolo este polei, având poduri viaducte, tot timpul păstrăm o distanță corespunzătoare față de mașina din fața noastră. Mărim la 4,5, 6 secunde, reduc din timp, progresiv folosind frâna de motor”, a declarat Sorin Bădiță, expert siguranță rutieră, pentru digi24.

Publicitate

În zonele alunecoase, mașina e greu de controlat.

Chiar dacă decembrie se anunță caldă, polițiștii le spun șoferilor să aibă cauciucurile de vară schimbate, chiar dacă nu merg în zone cu zăpadă. La temperaturi mici, pneurile de iarnă pot face diferența între o călătorie liniștită și un accident.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes