Connect with us
Publicitate

Social

Cum păcălește patronul unei cafenele din Italia restricțiile impuse în pandemie fără să încalce legea

Publicat

pe

În Italia, patronul unei cafenele a reușit să păcălească măsurile impuse de pandemie. Astfel că, bărbatul respectă regula închiderii restaurantului la miezul nopții, însă deschide după un sfert de oră, fiindcă legea nu precizează și când pot fi redeschise restaurantele.

Publicitate

Acțiunea a devenit cunoscută în toată Italia.

„Președintele Conte și super-miniștrii săi absolvenți nu s-au gândit că, pe lângă ora de închidere, există și o oră pentru redeschidere”, a spus Aldo Manoieri, proprietarul unei cafenele din Catanzaro Lido, conform tgcom24.

Proprietarul cafenelei a reușit să păcălească măsurile impuse pe timp de pandemie

Aldo Manoieri închide cafeneaua la miezul nopții, însă o redeschide după 15 minute. Cu toate că Poliția Italiei a intervenit, nu are suport legal să îl pedepsească, astfel că îi dă dreptate.

Publicitate

„Am închis în mod regulat la miezul nopții și am arătat acest lucru Poliției care patrula pentru a verifica respectarea regulilor, dar informațiile despre momentul în care se poate redeschide un local nu sunt incluse din setul de măsuri”, a spus Manoieri.

Properietarul a fost întrebat ce se va face acum, în situația în care au fost adoptate noi măsuri în Italia, în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri. El a răspuns: „Mă voi adapta la ceea ce spune regula și voi continua să redeschid la 00:15”.

Multe persoane, care au auzit povestea acestuia, l-au criticat, spunând că este un pericol pentru sănătatea publică, însă mulți oameni i-au lăudat acțiunea, considerându-l un erou.

O situație asemănătoare este regăsită și în Bologna.

„În restricții apare ora de închidere a localului, dar nu și una pentru deschidere. Deci, pot închide la 24 și redeschide la 24.01. Am ales să rămânem închiși o oră pentru igienizarea meselor, camerelor și spațiilor și redeschidem la 1”, a spus Andrea Ferrari, proprietarul unui bar din fața gării centrale din Bologna.

Italia se confruntă cu o creștere alarmantă de cazuri de infectare cu noul coronavirus

Cazurile de infectare cu noul coronavirus cresc pe zi ce trece în majoritatea statelor europene. Duminică, 18 octombrie, Italia a înregistrat 11.705 de noi cazuri de COVID-19, acest număr fiind cel mai mare de la debutul pandemiei. În plus, Cehia, o țară care are zece milioane de locuitori, a raportat peste 11.000 de îmbolnăviri în 24 de ore. De asemenea, începând de astăzi, 19 octombrie, în Belgia restaurantele şi barurile se închid timp de o lună.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes