Connect with us
Publicitate

Administrație

Cum crede Allen Coliban că se poate rezolva problema traficului din Şchei

Publicat

pe

Primarul Braşovului, Allen Coliban, spune că deşi stă de când s-a născut în Şchei, niciodată nu a văzut un asemenea trafic precum a fost cel din data de 2 ianuarie. pentru a fluidiza traficul, primarul spune că: „Sunt lucruri care nu pot fi făcute peste noapte, necesită timp pentru a avea rezultate bune”. Pentru a rezolva problema, Allen Coliban crede că ar trebui îmbunătăţită frecvenţa autobuzelor în zonă. Mai mult, spune că un studiu de trafic este în lucru şi curând vor veni rezultatele lui.

„Sunt născut și crescut în Șchei, dar niciodată nu a existat un asemenea trafic precum cel din 2 ianuarie. Șcheiul este un cartier pitoresc, cu o imensă valoare istorică. O bună parte din farmecul Șcheiului este dat de străduțele înguste, ce șerpuiesc printre dealuri, dar care fac deplasarea cu automobilul o adevărată provocare.

Există câteva momente din an în care Șcheiul atrage un număr impresionant de turiști – de Paște, de Duminica Tomii (la parada Junilor), etc. În aceste momente, majoritatea brașovenilor știu că deplasarea în Șchei se face pe jos sau cu mijloacele de transport în comun. Problemele de trafic din Șchei nu sunt doar ale celor care vizitează Șcheiul – de la an la an, numărul de mașini ale riveranilor din zonă a crescut, crescând și problemele legate de parcare și de blocajele din trafic.

Trebuie să realizăm că a sta blocat în mașina personală nu folosește nimănui: nici mediului, nici riveranilor, nici celorlalți participanți la trafic. Pe de o parte, avem ambuteiajele din ce în ce mai dese, pe de alta, o scădere a frecvenței transportului în comun – mulți șcheieni spunând că autobuzele sunt mai puține și vin mai rar decât veneau odată.

Publicitate

Este în interesul tuturor să nu mai existe astfel de ambuteiaje, iar experții spun că soluția cea mai bună este îmbunătățirea transportului public, capitol la care Șcheiul a fost neglijat în ultimii ani. Sunt lucruri care nu pot fi făcute peste noapte, necesită timp pentru a avea rezultate bune, însă sunt și măsuri care pot fi luate pe termen scurt pentru a rezolva din problema traficului, cum ar fi îmbunătățirea frecvenței cu care vin autobuzele. Voi avea o discuție joi cu RATBV pe această temă.

Suplimentar, avem nevoie de o analiză a traficului și a numărului de mașini în zonă. Studiul de trafic (inclusiv pe zona Șchei) urmează să ne fie livrat luna aceasta, pornind de la el putem analiza și pregăti măsuri care să diferențieze riveranii de vizitatori și care pot ajunge, în ultimă instanță, la restricții de circulație în zonă (cu excepția riveranilor și pe intervale orare sau pe zile specifice). Pentru că am folosit cuvântul „analiză”, un alt demers va fi în sensul atragerii la Brașov a unor experți pe mobilitate urbană, cu care să gândim măsurile pe termen mediu și lung.

Vom vorbi despre toate acestea și în dezbateri publice, prima dintre ele intenționez să o organizez la finalul acestei luni.

Lucrurile se vor schimba în bine la Brașov, tot ce vă cer este să aveți încredere în echipa noastră și așteptări realiste din perspectiva timpului. Până atunci, aș vrea să citesc în comentarii ideile voastre despre cum vedeți viitorul transportului public în Brașov.”, a scris primarul Braşovului pe Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Craciun Ovidiu

    5 ianuarie, 2021 at 2:00 pm

    Am ceva idei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes