Connect with us
Publicitate

Cultural

Cum arătau intelectualii din satele românești, în urmă cu câteva secole. O expoziție specială va putea fi admirată la Muzeul de Etnografie Brașov

Publicat

pe

Muzeul de Etnografie Brașov vă invită la vernisajul expoziției „Intelectualul în satul de odinioară: preotul, învățătorul, notarul în Colecția Gheorghe Cernea”, care va avea loc joi, 29 iunie 2023, ora 18:00, la sediul din Bd. Eroilor nr. 21A.

Expoziția își propune să aducă în atenția publicului colecția de fotografii și însemnări a folcloristului Gheorghe Cernea (1898-1965), de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 125 de ani.

Cu ocazia acestei aniversări, Muzeul de Etnografie Brașov oferă o nouă perspectivă asupra personalității lui Gheorghe Cernea, cunoscut mai ales în rândul specialiștilor, pentru culegerile de folclor publicate în perioada interbelică și pentru colecția sa impresionantă de obiecte etnografice.

Preocupat în mod special de istoria și tradițiile așezărilor din zona Târnavelor, Gheorghe Cernea a fost și un neobosit culegător de informații cu caracter monografic, notițe biografice și fotografii ale personalităților din lumea satului. O parte a acestei arhive de însemnări și fotografii, păstrată de familie după moartea autorului, se află azi în patrimoniul Muzeului de Etnografie Brașov și reprezintă sursa de documentare pentru expoziția de față.

Publicitate

Expoziția poate fi vizitată până în luna august, în fiecare zi, de miercuri până duminică, între orele 10:00-18:00, la Muzeul de Etnografie Brașov, Bd. Eroilor nr. 21A.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes