Connect with us
Publicitate

Economic

Cum arată harta celor mai scumpe zone imobiliare din Brașov: Drumul Poienii continuă să domine piaţa cu preţuri de aproape 1.800 de euro pe metru pătrat

Publicat

pe

Publicitate

​Deşi nivelul de trăi şi veniturile românilor nu se apropie nici pe departe de cele ale cetăţenilor din statele mai vestice, preţul apartamentelor din România încep să semene cu ale celor din cele mai scumpe oraşe din Europa.

Piaţa apartamentelor de lux a depăşit de mult preţuri de ordinul milioanelor de euro, şi dacă în trecut erau doar câteva astfel de apartamente, acum sunt sute de apartamente al căror preţ ajunge şi la 4 milioane de euro. Cele mai scumpe apartamente din România vin de cele mai multe ori gata mobilate şi utilate până în cel mai mic detaliu. Însă toate acestea au un preţ, şi vom vedea în articolul ce urmează atât cele mai scumpe apartamente cât şi preţul mediu în oraşele mari, în cele mai scumpe zone.

Pandemia a ridicat prețurile din Schei cu 28% 

Cele mai scumpe apartamente din oraşul de la poalele Tâmpei se regăsesc în continuare în cartierul Drumul Poienii, unde preţul mediu pe mp este de 1780 euro. Cu o creştere de 28% faţă de anul trecut, pe locul doi este cartierul Schei, cu un preţ mediu de 1700 euro/mp. Iar pentru zona centrală, Centrul Istoric, Centrul Civic, Dealul Cetăţii, preţul a ajuns la 1500 euro/mp.

Publicitate

Cel mai scump apartament din Braşov se află în Centrul Istoric, şi este un penthouse de 210 mp şi 590.000 euro. Majoritatea imobilelor de lux se află în zona centrală a Braşovului şi pot fi achizionate mobilate şi utilate complet premium.

Prețurile în alte orașe mari

Apartamente scumpe în Bucureşti

Conform imobiliare.ro şi a raportului de analize imobiliare din trimestrul al 2-lea din 2021, cel mai scump cartier din Bucureşti a devenit zona Herăstrău-Nordului, unde preţul mediu pentru mp construit costă 2710 euro. A două cea mai scumpă zona din Bucureşti este zona Kiseleff-Aviatorilor, cu 2630 euro/mp iar pe locul 3, cu un preţ în creştere faţă de perioada precedentă, se află zona Dorobanţi-Floreasca unde un mp costă 2390 euro.

Pe imoradar24.ro am găsit cele mai scumpe două apartamente din Bucureşti. Fiecare dintre ele costă 4 milioane de euro, ambele se află evident în cea mai scumpă zona, Herăstrău, însă diferenţa o face suprafaţă utilă a celor două construcţii. Unul dintre apartamente având 345 mp la interior, şi 120 mp terasă iar celălalt are 521 mp şi 300 mp de terasă cumulată.

Cartiere top în Cluj-Napoca

Din datele aceluiaşi raport, Cluj-Napoca îşi păstrează ierarhia cartierelor, singură schimbare fiind trendul de creştere al preţurilor, în toate zonele din oraş. Atât faţă de primul trimestru al acestui an, cât şi faţă de anul trecut, preţurile apartamentelor în diferite cartiere din Cluj-Napoca s-au majorat cu între 2,4 şi 15,3%.

Astfel preţul pe mp în cea mai scumpă zona din Cluj-Napoca, zona Central-Ultracentral, a ajuns la 2250 euro. Pe locul doi se află cartierul Plopilor cu un cost de 2070 euro/mp, iar poziţia 3 a topului este ocupată de arealul Gheorgheni – Andrei Mureşanu, unde preţul mediu al mp construit este de 2050 euro.

Preţul celor mai scumpe apartamente din Cluj-Napoca nu se apropie de cel al penthouse-urilor din Bucureşti, dar nici suprafaţa acestora. Astfel cel mai scump apartament din Cluj-Napoca costă 590.000 euro, dar are doar 200 mp. În schimb vine la pachet cu 4 locuri de parcare, iar în cei 200 mp este inclusă şi o camera cu piscină şi saună.

Cele mai scumpe zone din Timişoara

Dacă în Bucureşti şi Cluj-Napoca preţurile au depăşit lejer 2000 euro, observăm că în Timişoara lucrurile sunt mai domoale, iar pentru cea mai scumpă zona din Timişoara, Ultracentral – Medicină – Piaţă Unirii, trebuie să scoţi din buzunar doar 1620 euro/mp. A două cea mai scumpă zona Centrală împreună cu Bălcescu, Take Ionescu şi Piaţă Maria. Aici preţul mediu pe mp construit este de 1410 euro, la egalitate cu zonele Complex Studenţesc, Dacia, Elisabetin, Olimpia, Stadion. Torontalului este următoarea zona că preţ, cu 1390 euro/mp.

În Timişoara, conform imoradar24.ro, cel mai scump apartament nu se află într-un complex nou, şi nu e nici pe departe un penthouse. Apartamentul de 200 mp şi 600.000 euro se află situat în inima oraşului, în imediată apropiere a Catedralei. Al doilea cel mai scump apartament este într-adevăr un penthouse de 140 mp cu o terasă de 30 mp, mobilat şi utilat premium şi costă 560.000 euro.

Constanţa – în top cele mai scumpe apartamente din România

În Constanţa cel mai ridicat cost pe metru pătrat se regăseşte în arealul definit de zonele Trocadero, Faleză Nord, Capitol şi Delfinariu. În această zona preţul mediu este de 1560 euro/mp. A două cea mai scumpă zona din oraşul de la malul marii este arealul Tomis I, Tomis II, Tomis III, Brotăcel, Dacia iar aici preţul pe mp construit este de 1350 euro. Zona centrală – ultracentrală se află pe locul 3 în top, cu 1340 euro/mp.

La malul marii preţurile pentru cele mai scumpe apartamente din România depăşeşte iarăşi pragul de 1 milion de euro şi găsim proprietăţi în zone centrale din Constanţa, la etaje superioare cu vedere spre mare. Un astfel de penthouse de 600 mp dintre care 200 mp de terasă ajunge să coste 1.300.000 de euro. Un alt penthouse, situat de această dată la doar 50m de plajă, costă tot 1.3 milioane de euro, însă de această dată doar pentru 240 mp utili.

Iaşi – cele mai ieftine apartamente de lux

La Iaşi cel mai ridicat preţ pe mp se plăteşte în zona centrală. Aici preţul apartmentelor este în jurul sumei de 1450/mp. A două cea mai scumpă zona din capitală Moldovei are un preţ de 1350 euro/mp şi este definită de cartierele Podul de Fier – Moară de Vânt. Şi preţurile apartamentelor în cartierul Copou au crescut trimestrul acesta, ajungând la 1250 euro, cu 4% mai mult că trimestrul trecut.

Cele mai scumpe penthouse-uri din Iaşi, au preţuri în jurul a 400.000 euro, şi astfel le fac cele mai ieftine penthouse-uri în topul oraşelor mari din România. Aici apartamente cu suprafeţe de 200-400 mp au preţuri de maxim 430.000 euro. Cel mai scump apartament are 350 mp , 200 mp utili şi 150 mp terasă, se află în cartierul Tătăraşi, la etajul 11 şi costă 427.000 euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes