Connect with us
Publicitate

Social

Cum arată cea mai mare replică a vasului Titanic, construită de un băiat care suferă de autism

Publicat

pe

Brynjar Karl Bigisson a reușit să construiască, din piese LEGO, cea mai mare replică a vasului Titanic. Pe când și-a început lucrarea avea doar 10 ani, însă acum, șapte ani mai târziu, Brynjar spune că acest proiect i-a schimbat viața.

„De la o vârstă fragedă mi-am dat seama că iubesc piesele LEGO. Deoarece nu prea eram comunicabil, mă jucam adesea singur, iar figurinele construite de mine îmi deveneau cei mai buni prieteni”, a spus băiatul pentru Bored Panda.

La vârsta de 9 ani, Brynjar a vizitat LEGOLAND-ul din Danemarca. Acolo a văzut pentru prima dată construcții LEGO de amploare. Băiatul spune că pe atunci era pasionat de bărci și studia despre ele pe internet.

„Sigur că mi-ar fi fost greu să construiesc replica Titanicului de unul singur. De aceea am apelat la câțiva „oameni cheie”. Bunicul meu m-a ajutat să creez o schiță care se potrivea cu originalul”, mai spune Brynjar.

Publicitate

Lucrarea impunătoare i-a luat băiatului 11 luni. Acesta spune că, în fiecare zi, după ore, dedica construcției câte trei-patru ore.

Mai jos puteți vedea un documentar despre experiența lui Brynjar.

Acum, la cei 17 ani, Brynjar spune că este mândru de construcția sa și de experiența acumulată în copilărie. Băiatul este o sursă de inspirație pentru părinții și copiii diagnosticați cu autism.

Brynjar a aflat că suferă de această boală la vârsta de 5 ani. Deoarece îi era dificil să comunice cu alți copii și să își facă prieteni, și-a petrecut o mare parte din timp singur. Astăzi însă, adolescentul spune că are o mulțime de amici, iar comunicarea cu cei din jur nu mai reprezintă o problemă.

„Cu toții avem dreptul de a ne dezvolta abilitățile. Eu am profitat de această șansă și uite unde am ajuns”, spune tânărul.

[Best_Wordpress_Gallery id=”49″ gal_title=”Titanic”]

Foto via Bored Panda

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes