Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Cum arată casa cumpărată de Charlie Ottley în satul Șirnea din județul Brașov

Publicat

pe

Nomad profesionist, aventurier, globe-trotter, Charlie a ales să trăiască la Șirnea, satul de munte (comuna Fundata, Jud. Braşov), pe care vrea să-l reînvie. El recunoaşte că sălbăticia locului, liniştea, dar şi oamenii l-au atras aici, în colţul acesta de Românie magică.

Publicitate

„Călătoream în toată lumea pentru Travel Channel, în Amazon, Africa de Sud, Scotia, Grecia, Spania şi nu m-am gândit niciodată că mă voi opri din asta. Dar venind în România, văzând aceste peisaje, fiind primit cu bucurie de localnici şi văzând cât de frumoasă e ţara, am ales să mă stabilesc aici (…). Am avut, de asemenea, şi zile în care am trăit periculos, din cauza tăierii ilegale de lemne.

Mi-am dorit să fac ceva cu adevărat legat de asta. Exista o primejdie, un risc, dar erau şi multe lucruri frumoase. Îmi doream să vin în România şi să vedem ce putem face, aşa că am filmat documentarul seriei BBC „Wild Carpathia”, în urmă cu zece ani, iar de atunci nu prea m-am mai oprit. Era începutul unui întreg capitol din viaţa mea”, spune jurnalistul.

Un capitol care avea să îi schimbe viaţa, să-l opreasca pentru o clipă din călătoriile uimitoare din jurul lumii, şi să-l aşeze acolo unde nu credea vreodată, într-un colţ din Carpaţii României sălbatice, la Şirnea. A cumpărat de la oamenii locului o proprietate impresionantă, întinsă pe un deal întreg, cu hambare şi case vechi tradiţionale, pe care abia aşteaptă să le transforme în căminul visurilor lui.

Publicitate

Charlie Ottley „justifică” de ce a ales acest loc care i s-a lipit de inimă, să-i devină casă. E colţul de Rai în care vrea să fie nu doar el fericit, doreşte să îi facă şi pe alţii fericiţi şi speră că, odată cu prezenţa lui aici, satul să reînvie. În plus, tot în ţara noastră, Charlie şi-a găsit „jumătatea”, pe Oana, alături de care îşi doreşte să îmbătrânească.

Până să-şi vadă visul cu ochii şi să devină proprietar de casă în vârf de munte, englezul a fost nevoit să facă cunoştinţă cu birocraţia tipic românească. Nu rataţi povestea fascinantă a lui Charlie Ottley, englezul care a ales să trăiască în România, în detrimentul oricărui alt colţ de lume.

[fvplayer id=”65″]
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes