Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cum acționau cei patru proxeneți din Brașov care convingeau tinere să întrețină relații sexuale pe bani. Suspecții postau anunțuri pe internet și închiriau apartamente unde aveau loc partidele de sex

Publicat

pe

Trei bărbați și o femeie sunt principalii suspecți în dosarul de proxenetism deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Cei patru au fost propuși pentru arestare preventivă, iar magistrații de la Judecătoria Brașov au admis cererea procurorilor. Suspecții au ajuns în spatele gratiilor și vor rămâne acolo pentru următoarele 30 de zile.

Procurorii spun că în perioada august 2022 – martie 2023, un bărbat de 36 de ani a efectuat acte de înlesnire a prostituției practicate de o femeie pe raza judeţelor Braşov şi Sibiu. El a închiriat locuințele în care concubina sa practica prostituția, supraveghea imobilele în care se petreceau partidele de sex, atât din interiorul acestora, cât și din exterior, oferindu-i un confort psihic şi un sentiment de securitate în ipoteza în care ar fi apărut un eveniment neprevăzut din partea vreunui client.

Individul a asigurat deplasarea acesteia la/de la locațiile unde practica prostituția prin intermediul unor societăţi de transport sau cu ajutorului unui coinculpat. Tot el a plătit anunțurile de promovare a serviciilor sexuale postate pe internet, obținând totodată sume de bani consistente rezultate din practicarea acestei activități de către concubina sa.

De asemenea, s-a reţinut că, în luna noiembrie 2022, un alt bărbat de 27 de ani a efectuat acte de înlesnire a prostituției practicate de aceeași persoană de sex feminin pe raza judeţului Sibiu. El a transportat-o pe raza județului Sibiu, unde aceasta a practicat prostituția. Și în acest caz a supravegheat imobilul în care aceasta practica prostituţia împreună cu complicele său, iar apoi lua banii pentru partidele de sex.

Publicitate

În perioada mai 2022 – iulie 2022, o femeie în vârstă de 39 de ani a efectuat acte de înlesnire a prostituției practicate de aceeași persoană de sex feminin (victima fiind minoră în acea perioadă) pe raza judeţului Braşov. Ea a plătit publicarea şi promovarea anunțurilor aferente activității de prostituție, folosind în acest sens cardul său, obținând totodată sume de bani consistente rezultate din practicarea acestei activități.

Nu în ultimul rând, s-a reţinut că, în perioada mai 2022 – martie 2023, un bărbat în vârstă de 38 de ani a efectuat acte de înlesnire a prostituției practicate de două persoane de sex feminin, altele decât cea menționată în alineatele de mai sus, pe raza judeţului Braşov. A postat anunțuri cu caracter erotic pe un site, prin intermediul cărora se ofereau servicii sexuale contra cost, anunţuri în urma cărora una dintre persoanele de sex feminin se deplasa la clienţi atât singură, cât şi împreună cu cealaltă persoană.

Inculpații au fost reținuți, iar la data de 8 martie 2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov și a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru 30 de zile. Iată soluția, pe scurt:

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. În baza art. 226 alin. 1 rap. la art. 223 alin. 2 şi art. 202 alin. 1, 4 lit. e Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. DÂRJAN MARIUS-IOAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. (1) din Codul penal (persoană vătămată L.O.D.). 2. BADIU MARIUS, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) din Codul penal (persoană vătămată L.O.D.). 3. STINGHE OLGA-ELENA, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (3) din Codul penal cu referire la art. 213 alin. (1) din Codul penal (persoană vătămată L.O.D.). 4. DOGĂRESCU RELU-RĂZVAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. (1) din Codul penal (persoane vătămate S.O.E. și N.A.), pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.03.2023 şi până la data de 06.04.2023, inclusiv. În baza art. 230 C.pr.pen., dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor. În temeiul art. 275 alin. (6) C.pr.pen., onorariul avocatului din oficiu Lăbuş Ana Maria pentru inculpatul Dârjan Marius Ioan, rămâne în sarcina statului şi se avansează Baroului Braşov din fondurile Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 275 alin. (3) C.pr.pen., celelalte cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”.

Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Brașov, sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes