Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Cum a ajuns regele Charles al III-lea să cumpere casa din Viscri. Povestea pe care puțini o cunosc

Publicat

pe

Proaspătul rege al Marii Britanii, Charles al III-lea, deține proprietăți în întreaga lume, inclusiv în țara noastră. Nu în București, așa cum probabil multă lume se așteptă, ci în Viscri, un sat situat în județul Brașov. Locuința a fost achiziţionată în anul 2006 și a fost deschisă publicului, devenind una dintre cele mai cunoscute destinații ale Transilvaniei. Iată cum a ajuns fiul Elisabetei a II-a să cumpere casa din Viscri!

Regele Charles al III-lea, fermecat de România

În anul 1998, actualul rege al Marii Britanii a călcat pentru prima oară în Transilvania și s-a îndrăgostit iremediabil de această parte a țării noastre, transmite impact.ro.

În anul 2006, suveranul a cumpărat o casă în Viscri, un micuț sat din Transilvania. La exterior, locuința este vopsită în albastru și nu pare a fi genul de proprietate regală, însă in interior totul este renovat și amenajat în spiritul locului.

Publicitate

Acum, satul Viscri a ajuns să fie vizitat atât de români, cât și de străini, devenind popular la nivelul întregii Europe după ce, Charles al III-lea a decis să cumpere un imobil.

Mai mult, acesta a dat șansa publicului de a vizita respectiva casă, iar Viscri a ajuns să facă parte și din Patrimoniul Mondial UNESCO. Treptat, fiul Elisabetei a II-a a dat naștere unei fundații și a achiziționat mai multe proprietăți pe care le-a renovat.

Acum, acestea pot fi închiriate turiștilor. Suveranul s-a implicat în promovarea turismului și a tradițiilor locale. Nu de puține ori, monarhul Marii Britanii a vorbit despre frumuseţile Transilvaniei, despre peisajele superbe ale țării noastre și despre bunătatea localnicilor.

Regele Charles al III-lea susține comunitățile rurale din România

Satul Viscri aparține comunei Bunești, iar povestea acestuia a început în secolul al XII-lea, atunci când secuii au fost aduși pentru a apăra hotarul estic al regatului.

Ei au construit la acea vreme un lăcaș de cult, care, de altfel, a și dat numele localității în maghiară și germană. Mai târziu, secuii au fost mutați în Covasna și Harghita de astăzi.

După ce Charles a achiziționat o proprietate în acest loc, presa britanică a realizat mai multe reportaje. Astfel, locul a devenit faimos în întreaga lume. Dar cum a ajuns fiul regretatei regine britanice aici?

Ei bine, actualul suveran al Marii Britanii susține comunitățile rurale din țara noastră, și asta chiar înainte de a păși în România. În anul 1987, acesta a fondat fundația Mihai Eminescu Trust.

Aceasta își avea sediul la Londra și avea rolul de a sprijini intelectualii români să fie în contact cu universităţi din vestul Europei, în special Oxford şi Cambridge, și cu personalități din Europa Occidentală.

În anul 1989, Charles a vorbit despre situaţia dramatică a satelor din România, cu ocazia expoziției Build A Better Britain, organizată la Londra de Civic Society.

În 2015, acesta a înființat o altă fundație, cu scopul de a păstra și proteja patrimoniului arhitectural al țării noastre. Așadar, proaspătul monarh al Regatului Unit s-a implicat în conservarea monumentelor istorice, în programul de reabilitare a mai multor sate săsești, întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, astfel că unele dintre acestea sunt azi în patrimoniul UNESCO.

Toate veniturile obținute din închirierea proprietăților sale ajung în conturile acestei fundații. În ultimii trei ani, Fundația a investit în țara noastră nu mai puțin de un milion de lire.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes