Connect with us
Publicitate

Economic

Culisele din spatele „programului scurt” al Aeroportului Braşov. Limitările ar fi rezultatul unor „negocieri” secrete cu o companie aviatică ce va opera din luna august

Publicat

pe

Un articol publicat recent de Puterea.ro scoate în evidență dificultățile majore întâmpinate de Aeroportul Brașov, recent inaugurat. Conform sursei citate, aeroportul și primul operator aerian, compania românească DAN AIR, au probleme în funcționare din cauza restricțiilor impuse de ROMATSA pentru spațiul aerian din apropierea Brașovului, permis doar între orele 07:00 și 19:00.

Aceste limitări au dus la pierderi înregistrate atât de aeroport, cât și de compania DAN AIR. Aparent, conform sursei citate, limitările ar fi rezultatul unor „negocieri” secrete purtate între ROMATSA și o altă companie aviatică, care va începe să opereze zboruri de la Brașov din august.

Pentru a aborda problemele apărute, DAN AIR a făcut demersuri către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, cerând o audiență cu ministrul Sorin Grindeanu. De asemenea, compania amenință să apeleze la justiție dacă situația existentă nu se rezolvă. Conform declarațiilor oficialilor din cadrul DAN AIR, restricția impusă de ROMATSA nu este sustenabilă din punct de vedere economic și a avut ca rezultat pierderi de aproximativ 500.000 de euro.

Acuzațiile companiei aviatice față de autoritățile responsabile merg până la a afirma că ROMATSA a eșuat lamentabil în asigurarea resurselor necesare operaționalizării aeroportului Brașov. Acest aspect ridică întrebări și suspiciuni cu privire la interesele care au stat la baza acestor decizii și atitudini aparent ilogice din partea ROMATSA.

Publicitate

Documente oficiale dezvăluite de Dan Air indică faptul că, înainte de a opera la Brașov, s-au purtat discuții între compania aeriană și directorul general al aeroportului, Alexandru Anghel, cu privire la restricțiile impuse de ROMATSA. Cu toate acestea, nu a existat nicio mențiune că Aeroportul Brașov nu ar putea asigura serviciile necesare pentru operarea zborurilor.

Deciziile și acțiunile din partea ROMATSA în legătură cu funcționarea Aeroportului Brașov au generat confuzie și nemulțumire. Anumite aspecte suspecte au fost semnalate și în timpul inaugurării aeroportului. Conform sursei citate, la evenimentul de inaugurare, cursa cu numărul 1 programată de Dan Air s-ar fi confruntat cu o serie de șicane din partea controlorilor de trafic aerian.

În multe țări din UE există aeroporturi similare celui de la Brașov, care funcționează fără servicii de trafic aerian. Aeroportul italian Cuneo reprezintă un exemplu în acest sens. Acesta nu dispune de servicii de trafic aerian, dar permite funcționarea normală a operatorilor aerieni. În acest context, întrebarea care se ridică este: dacă în alte state membre UE se poate, de ce este interzis în România?

Articolul publicat de Puterea.ro il puteți citi aici.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes