Connect with us
Publicitate

Administrație

Cu sau fără fântână arteziană în mijlocul Pieţei Sfatului? Discuţii în Consiliul Local al Braşovului

Publicat

pe

Publicitate

Fântâna arteziană din centrul Pieței Sfatului stârnește dezbateri în Consiliul Local Brașov, în contextul proiectului de reamenajare a zonei centrale.

Consilierii locali au discutat în şedinţa de plen de miercuri, 27 aprilie, mai bine de o oră, despre proiectul de reamenajare a Pieţei Sfatului din Braşov. Aceste discuţii au avut loc în contextul în care în şedinţa de plen a Consiliului Local au fost invitaţi să prezinte proiectul arhitecţii care au câştigat concursul de soluţii pentru reamenajarea „kilometrului zero” al oraşului. Printre altele, ei au menţionat că propunerea lor este ca actuala fântână arteziană să fie dezafectată şi reamenajată în alt loc. În viziunea arhitecţilor, fântâna în mijlocul pieţei reprezintă o viziune ce nu mai este de actualitate. De cealaltă parte, unii consilieri locali au avut alte păreri. Unii au invocat faptul că această fântână este deja un element important pentru istoria oraşului, printre altele, aici fiind locul în care s-au aprins lumânări în memoria eroilor Revoluţiei din anul 1989, dar şi în memoria victimelor tragediei de la Colectiv, transmite transmite BZB.ro, citat de G4media.ro.

„Braşovul a fost declarat oraş martir, iar această fântână a fost acolo şi la evenimentele din 1987 şi 1989. Sunt multe persoane care se regăsesc cu acea fântână, poate ar trebui pusă mai mult în valoare. Trebuie găsită o soluţie pentru ca fântâna să fie pusă în valoare, chiar dacă este necesară şi o schimbare a Pieţei”, a justificat consilierul liberal Ciprian Chiricheş.

În replică, arhitectul Florian Stanciu a precizat că probabil, la cele două revolte, manifestanţii au profitat de deschiderea acestui spaţiu, nu de fântâna în sine, deoarece „când te uiţi la o fântână, mergi să iei apă, să te răcoreşti, sunt mai degrabă utile, nu au nici un fel de afectare”, iar „memoria transcende esteticul”. Totodată, la baza temei de proiectare au stat şi răspunsuri ale cetăţenilor a mai adăugat acesta.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes