Connect with us
Publicitate

Economic

Cu cât credeți că puteți cumpăra un autobuz vechi de la RATBV? Sunt 38 scoase la vânzare

Publicat

pe

Societatea de transport public a Brașovului scoate la vânzare o parte din vechile autobuze. Acestea au fost scoase din exploatare deoarece au norma de utilizare îndeplinită și sunt mai vechi decât alte autobuze care se află acum în circulație.

Publicitate

Cele 38 de autobuze vechi care vor fi scoase la licitație alături de o autoutilitară sunt vândute la bucată, potrivit celor de la RATBV. Licitația este programată în ziua de miercuri, 24 Februarie 2021, de la ora 12:00, la sediul societății. “Vânzarea mijloacelor fixe prezentate mai sus se face prin licitație în starea în care se află acestea la data vizionării de către cei interesați. Ofertele vor fi depuse în plic sigilat conform anunțului, la sediul RATBV S.A. din strada Hărmanului nr. 49 (registratură), până la data și ora precizată. Deschiderea ofertelor se va efectua de către comisie în prezența ofertanților, adjudecarea realizându-se la cel mai mare preț ofertat.“, se arată în anunțul companiei de transport public.

Autobuzele au fost scoase la vânzare în conformitate cu prevederile procedurii de casare a mijloacelor fixe, care mai pot fi folosite, scoase din funcțiune. Înainte de a fi casate și valorificate prin centre specializate, autobuzele care mai pot fi folosite sunt scoase la vânzare, iar în cazul în care nu pot fi vândute prin licitație sunt casate.

Cel mai ieftin autobuz scos la licitație este un MAN A74, cu numărul de înmatriculare BV-09-RHJ (foto sus). Acesta a fost achiziționat în 2006 și are 747.894 km parcurși. Prețul de pornire este de 8.800 ron (fără TVA).

Cei interesați de această licitație vor trebui să achite, mai întâi, o garanție (care reprezintă acont de 10% din valoarea mijlocului fix licitat), însoțită de o declarație pe proprie răspundere a potențialului cumpărător din care rezultă că acesta a vizionat mijlocul fix pentru care dorește să liciteze și că este de acord să participe la licitație. Mai mult, sunt necesare copii după mai multe documente, lista completă o puteți găsi în anunțul de licitație de aici.

Publicitate

Autobuzele pot fi vizionate la locația din strada Hărmanului nr.49 și 13 Decembrie nr.100 în intervalul orar 8.00 – 14.00.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la Serv. Tehnic al societăţii, telefon 0368/401257 sau 0268/334678, int.120

Câștigătorul are obligația să achite valoarea integrală în termen de 10 zile de la data licitației, în caz contrar, va pierde calitatea de adjudecător și garanția de participare la licitație.

Dacă nu se vor vinde, RATBV intenționează să organizeze alte trei licitații.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

De Interes