Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cu cât a fost amendată o terasă din Mamaia pentru că a rămas deschisă și după ora 23.00

Avatar

Publicat

pe

O terasă situată în Piațeta Cazino din Mamaia a fost amendată de către Inspectoratul Teritorial de Muncă după ce aceasta a continuat să funcționeze după ora 23.00.

Sancțiunea aplicată de Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost în conformitate cu noile reglementări ale Comitetul Național pentru Situații de Urgență, anunță IPJ Constanța.

„În cursul zilei de luni, reprezentanții ITM Constanța au luat măsura sancționării contravenționale a unui operator economic din stațiunea Mamaia (zona Piaţetei Cazino), cu amenda în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind programul de lucru din data de 2 august”, potrivit unui comunicat al IPJ Constanța, citat de Agerpres

Publicitate

Duminică noaptea, aproximativ 200 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor de control au verificat respectarea măsurilor de protecție sanitară în vederea prevenirii și limitării infectării cu COVID-19.

Conform IPJ Constanța, au fost verificate 133 de societăți comerciale şi au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 35.000 de lei, dintre care 16 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, alte trei pentru contravenţii privind protecţia consumatorilor, patru amenzi pentru activităţi ilicite de producţie, comerţ sau prestări de servicii şi 10 sancţiuni pentru fapte de încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Publicitate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr.38 din 1 august 2020, prin care sunt stabilite zonele în care este limitat programul teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc. Aceasta decizie a intrat în vigoare dumină, 2 august. Zonele propuse de specialiști sunt: Brașov, Argeș,  Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București, unde restricțiile sunt în vigoare pentru 14 zile.

Barurile, terasele, sălile de jocuri de noroc din zonele desemnate, acestea nu pot deschide mai devreme de ora 06.00 dimineața și nu se pot închide mai târziu de ora 23.00.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Eveniment

VIDEO / Percheziții de amploare la mai multe sex-shop-uri din ţară. Şi la Braşov au fost descinderi

Redactia Brasov

Publicat

pe

Descinderi de amploare la mai multe sex shop-uri din țară, inclusiv în Braşov. Acestea vindeau ilegal produse care conțineau substanțe toxice, sub formă de „odorizante de cameră cu agenți afrodisiaci”.

La data de 13 mai, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cu sprijinul poliţiştilor de la arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul D.G.P.M.B. și inspectoratelor de poliţie judeţene Brașov, Constanța, Prahova și Bihor, pun în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în cele 4 judeţe și în București.

Publicitate

Activitatea vizează sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăţi comerciale de tip SEX SHOP, care ar comercializa ilegal, către publicul larg, produse ce au conținut de substanțe toxice (nitrit izopropilic – nr. CAS 541-42-4).

În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de produse sau substanțe toxice.

Publicitate

Din cercetări a rezultat faptul că produsele ar fi comercializate în magazine tip SEX SHOP sau prin intermediul internetului, fiind etichetate ca produse de uz casnic, cum ar fi „odorizante de cameră”. Întrucât conțin substanțe toxice periculoase, este interzis ca aceste produse să fie vândute pentru consum uman.

După perchiziții, vor fi conduse la audieri 10 persoane, pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptelor.

video

Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

Percheziţii la o firmă care activează în domeniul turismului în Braşov. Timp de 4 ani administratorul firmei nu a trecut în contabilitate niciun venit

Redactia Brasov

Publicat

pe

La data de 13 mai 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează trei percheziții domiciliare, într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniul turismului.

Perchezițiile se desfășoară la sediul social, punctul de lucru și domiciliul contabilului unei societăți comerciale, în județul Brașov.

Publicitate

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2016 – 2020, administratorul operatorului economic cercetat ar fi omis înregistrarea în contabilitate ori în alte documente legale, a tuturor veniturilor obținute din prestarea serviciilor turistice.

Totodată, în scopul împiedicării verificărilor financiare, administratorul și contabilul societății în cauză ar fi refuzat, în mod nejustificat, să pună la dispoziția organelor de cercetare penală, documentele contabile ale societății, deși au fost somați în acest sens.

Publicitate

Vor fi ridicate toate mijloacele de probă (evidențe contabile, echipamente informatice, evidențe extracontabile) ce urmează a fi administrate în probatoriu, pe parcursul urmăririi penale.

Polițiștii vor pune în aplicare două mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea audierii.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul a doi inspectori antifraudă din cadrul Direcției Generale Antifraudă Sibiu.

Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

FOTO / Peste 30 de garaje construite ilegal, magazii improvizate, chioșcuri sau bătătoare de covoare au fost distruse după ce au fost identificate de Poliţia Locală

Redactia Brasov

Publicat

pe

Bătătoare de covoare, garduri, garaje, magazii improvizate, chioșcuri și împrejmuiri ilegale de terenuri – sunt doar câteva dintre construcțiile pentru care polițiștii locali de la Biroul Disciplina în Contrucții au emis notificări vizând dezafectarea/demolarea și ulterior au elaborat dosare pentru formularea Dispozițiilor de primar aferente în vederea desființării lor de pe domeniul public.

În ultimele șase luni, în atenția agenților au fost peste 30 de astfel de construcții, care prin amplasarea lor încălcau art. 33, al. 1 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Un exemplu este dat de dezafectarea construcțiilor ce au aparținut de o veche organizare de șantier amplasată și uitată în zona de agrement La Iepure. Cele 30 de construcții ilegale au fost deja desființare sau Dispozițiile de primar urmează să fie duse la îndeplinire de serviciul de specialitate din cadrul administrației publice cu sprijinul Poliției Locale.

Publicitate

În multe dintre cazuri, improvizațiile de acest gen îngrădesc dreptul de folosință a domeniului public pentru toți cetățenii, blochează/îngreunează accesul ambulanțelor sau pompierilor sau denaturează modul de folosință a zonelor de uz public ori alterează arhitectura peisagistică a spațiilor verzi.

 

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>