Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cu cât a fost amendată o terasă din Mamaia pentru că a rămas deschisă și după ora 23.00

Publicat

pe

O terasă situată în Piațeta Cazino din Mamaia a fost amendată de către Inspectoratul Teritorial de Muncă după ce aceasta a continuat să funcționeze după ora 23.00.

Sancțiunea aplicată de Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost în conformitate cu noile reglementări ale Comitetul Național pentru Situații de Urgență, anunță IPJ Constanța.

„În cursul zilei de luni, reprezentanții ITM Constanța au luat măsura sancționării contravenționale a unui operator economic din stațiunea Mamaia (zona Piaţetei Cazino), cu amenda în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind programul de lucru din data de 2 august”, potrivit unui comunicat al IPJ Constanța, citat de Agerpres

Duminică noaptea, aproximativ 200 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor de control au verificat respectarea măsurilor de protecție sanitară în vederea prevenirii și limitării infectării cu COVID-19.

Publicitate

Conform IPJ Constanța, au fost verificate 133 de societăți comerciale şi au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 35.000 de lei, dintre care 16 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, alte trei pentru contravenţii privind protecţia consumatorilor, patru amenzi pentru activităţi ilicite de producţie, comerţ sau prestări de servicii şi 10 sancţiuni pentru fapte de încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr.38 din 1 august 2020, prin care sunt stabilite zonele în care este limitat programul teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc. Aceasta decizie a intrat în vigoare dumină, 2 august. Zonele propuse de specialiști sunt: Brașov, Argeș,  Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București, unde restricțiile sunt în vigoare pentru 14 zile.

Barurile, terasele, sălile de jocuri de noroc din zonele desemnate, acestea nu pot deschide mai devreme de ora 06.00 dimineața și nu se pot închide mai târziu de ora 23.00.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes