Connect with us

Sport

CS Olimpic Cetate Râşnov s-a reunit sub comanda unui nou antrenor

Redactia Brasov

Publicat

pe

CS Olimpic Cetate Râşnov și-a reluat ieri antrenamentele sub comanda noului antrenor!

Publicitate

Printre noutățile pentru acest retur se numără și rasnovenii Mariean Nicolae și Afrasinei Cristian.

Petre Lucian a revenit ca antrenor după 20 de ani la echipa rasnoveană și a condus ieri primul antrenament oficial din anul 2021. Sub comanda noului antrenor au fost prezenți 19 jucători iar doi jucători au fost învoiți.

Publicitate

Printre transferurile pentru acest retur se numără și râşnovenii Mariean Nicolae și Afrasinei Cristian. Odată cu reîntoarcerea acestora numărul râşnovenilor din echipa a ajuns la 5 (Mariean Nicolae, Afrasinei Cristian, Botea Bogdan, Furtea Claudiu și Diaconu Andrei).

În zilele următoare conducerea clubului va anunța lotul cu care Petre Lucian va aborda returul acestui campionat.

Publicitate

În acest retur de campionat, CS Olimpic Cetate Rasnov s-a despărțit şi de câțiva jucători este vorba de: Sorin Gavris (Someșul Dej), Druga Raul (Viitorul Şelimbăr), Strătilă Sorin și Alen Moisin (CSM Focșani).

Programul de pregătire se va desfășura la baza proprie iar în perioada următoarea, echipa va susține o serie de meciuri amicale dar și un cantonament centralizat în perioada 8-13 Februarie.

Programul meciurilor amicale:

Publicitate

3 februarie: AFC Odorheiu Secuiesc – Cetate Râșnov

10 februarie: Cetate Râșnov – CS Tunari (se joacă la Cheile Grădiștei)

13 februarie: Cetate Râșnov – ACS SR Brașov (se joacă la Tărlungeni)

24 februarie: Cetate Râșnov – Corona Brașov

27 februarie: KSE Tg. Secuiesc – Cetate Râșnov

3 martie: KSE Tg. Secuiesc – Cetate Râșnov

Publicitate
Spune-ți părerea

Sport

Decathlon dă 50.000 de euro şcolilor din Braşov care vor să implementeze proiecte în domeniul sportului

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Fundațiile Comunitare București și Brașov, împreună cu Decathlon, lansează “Sportul pentru toți”, programul care pune în mișcare comunități din București și Brașov. Programul vizează instituții de învățământ, organizații non-profit, grupuri de inițiativă și proiecte care fac accesibile plăcerea și beneficiile practicării sportului. „Sportul pentru toți” este structurat pe doi piloni: Educație prin sport, care vizează reamenajarea terenurilor de sport din școli bucureștene și brașovene, și Jocurile cartierului, care susține organizarea de evenimente sportive comunitare în cartierele din cele două orașe. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2021 este de 130.000 de euro pentru cele două orașe.

Programul debutează prin apelul de proiecte pentru primul pilon, Educație prin sport. Vor fi acordate finanțări pentru reamenajarea/îmbunătățirea facilităților pentru sport din școlile gimnaziale și colegiile naționale din toate sectoarele Bucureștiului și din municipiul Brașov. Vor fi susținute 3-6 școli sau colegii la nivelul fiecărei localități participante să-și reamenajeze sau îmbunătățească facilitățile pentru sport, fie că sunt terenuri în aer liber sau săli de sport.

Publicitate

“După ce am petrecut ultimul an în case, avem nevoie mai mult decât oricând de locuri sigure și moderne în care să facem mișcare”, a declarat Alina Kasprovschi, director executiv, Fundația Comunitară București. “Sportul aduce oamenii împreună în comunități și îmbunătățește sănătatea și starea generală de bine. Acestea sunt priorități ale fundației pentru perioada în care vom începe să ne revenim post-pandemie.”

„Practicarea sportului este extrem de importantă în viețile noastre, fiind cea care ne poate ajuta să avem un corp sănătos și o stare de spirit bună, la orice vârstă. Valorizăm cu atât mai mult oportunitățile de a practica sportul în locații atractive și cu facilități îmbunătățite cu cât avem un an de zile de când trăim în condiții atipice din cauza restricțiilor specifice pandemiei. Prin acest program, finanțat de către Decathlon, avem șansa să reamenajăm terenuri de sport în școli brașovene și să creăm contexte atractive și favorabile practicării sportului.” a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundația Comunitară Brașov.

Publicitate

“Obiectivul principal al companiei este de a face sportul accesibil unui număr cât mai mare de persoane. Astfel, ne dorim să încurajăm cât mai multe persoane să-și depășească limitele și să facă mișcare, pentru a se bucura de o viață mai bună și mai sănătoasă”, a declarat Ioan Bogdan Dorobanț, CSR/Project Leader, Decathlon România. „Două dintre strategiile  de responsabilitate socială ale Decathlon România sunt educația copiilor prin sport și accesul la sport al tuturor. Ne bucurăm că  alături de Fundațiile Comunitare București și Brașov putem contribui la îndeplinirea acestor obiective comune.”

Cine poate aplica

Programul “Sportul pentru toți” va acorda 100.000 de euro pentru primul pilon, Educație prin sport, și își propune să finanțeze 3-6 proiecte din București (50.000 de euro) și 3-6 proiecte din Brașov (50.000 de euro).

Publicitate

Pot aplica școli gimnaziale sau colegii naționale, asociații de părinți din școli sau colegii naționale sau organizații non-guvernamentale în numele unei școli gimnaziale/colegiu național din Municipiul București, iar în Brașov pot aplica doar licee și colegii naționale.

Pentru Brașov, lansarea apelului de proiecte va avea loc pe 19 martie 2021. Tot atunci, va fi anunțat și juriul care va evalua aplicațiile. Propunerile de proiect vor putea fi trimise până pe 14 mai 2021. Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 15 iunie 2021.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, formularele de aplicație și exemple de proiecte care pot aplica sunt disponibile pe site-urile programului: pentru Brașov, accesați https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro.

Pilonul al doilea al programului, Jocurile cartierului, va fi lansat în luna aprilie pentru București și în luna mai pentru Brașov. În cadrul acestuia, vor fi finanțate aproximativ trei proiecte, cu un buget de 30.000 de euro: pentru București 15.000 euro și pentru Brașov 15.000 euro.

Citește mai mult

Sport

Corona Braşov Wolves şi-a consolidat poziţia de lider în Erste Liga

Redactia

Publicat

pe

Publicitate

Corona Braşov Wolves şi-a consolidat poziţia de lider în competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins-o pe CS Gheorgheni HC cu scorul de 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 1-0), după prelungiri, miercuri seara, pe Patinoarul Olimpic din Braşov.

Daniel Trancă (63:37) a marcat golul victoriei, braşovenii revenind de la 1-3. Pentru ”lupi” au mai înscris Trancă (02:02), Radim Valchar (24:12) şi Roberto Gliga (34:29). Pentru harghiteni au înscris Eric Pance (06:17, 22:13) şi Nandor Fejes (14:35).

Publicitate

Meciul a contat şi pentru Campionatul Naţional.

Într-un alt meci din întrecerea internă, SC Miercurea Ciuc a dispus de Sportul Studenţesc cu 14-1.

Publicitate

Clasamentul Campionatului Naţional:
1. Corona Braşov 49 p (19 j)
2. CS Gheorgheni HC 47 p (23 jocuri)
3. CSM Galaţi 45 puncte (17 jocuri)
4. SC Miercurea Ciuc 27 p (14 j)
5. CSA Steaua 19 p (19 j)
6. AS Sapienţia U23 17 p (21 j)
7. Sportul Studenţesc 0 p (23 j)

Clasament Erste Liga
1. Corona Braşov Wolves 79 puncte (35 jocuri)
2. FTC-Telekom 75 p (36 j)
3. Sport Club Miercurea Ciuc 71 p (36 j)
4. DEAC Debrecen 63 p (36 j)
5. MAC HKB Ujbuda 59 p (35 j)
6. UTE 57 p (35 j)
7. CS Gheorgheni C 53 p (35 j)
8. Opten Vasas HC 32 p (35 j)
9. Titanok 23 p (35 j)
10. Dunaujvarosi Acelbikak 19 p (36 j)

Citește mai mult

Sport

FOTO / Alegeri cu scandal la Federaţia Română de Judo, în Poiana Braşov. Bodyguarzi mascaţi au împânzit holul hotelului unde se ţine evenimentul

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Azi, de la ora 16:00, au loc alegerile pentru președinția Federației Române de Judo, iar evenimentul se anunță unul tensionat, mai ales după scandalurile din ultima perioadă.

Cu o oră înainte de startul alegerilor, cei implicați în proces au început să sosească la hotelul din Poiana Brașov, iar aceștia au văzut la fața locului mai multe forțe de ordine. Aproximativ 20 de bodyguarzi se află la hotel pentru a aplana un eventual conflict între participanți, scrie gsp.ro.

Publicitate
  • Cozmin Gușă, actualul președinte
  • Paul Augustin, fost șef al Colegiului Arbitrilor
  • George Teșeleanu, fost vicepreședinte în mandatul lui Florin Lascău

Pentru o datorie de 40.000 de euro la fostul secretar general Alexandru Bălgrădean, federația condusă de Cozmin Gușă are probleme financiare. Dar președintele susține că a deblocat situația și că totul e doar un atac al echipei care îl contestă.

Fostul antrenor al lotului masculin de judo, Adrian Croitoru, a făcut plângere penală la adresa șefului FRJ, Cozmin Gușă, pentru „Nerespectarea hotărârilor judecătorești”, invocând faptul că acesta refuză să-l repună în post, în conformitate cu o decizie definitivă a Curții de Apel Brașov.

Publicitate

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>