Connect with us
Publicitate

Social

Crucea Roșie oferă asistență medicală refugiaților din Brașov

Publicat

pe

O caravană organizată de Crucea Roșie le va oferi asistență medicală refugiaților din Brașov. La etajul unui bloc au fost amenajate cabinete, iar timp de două zile medicii vor face consultații, ajutați de voluntari. La cabinetele medicale au venit și refugiați care vor să se vaccineze împotriva Covid-19.

Refugiații pot beneficia de controale medicale la oftalmologie, cardiologie, pediatrie și pot face ecografii, relatează stirileprotv.ro.

„Îi introducem datele personale: nume, prenume, cod numeric personal și apoi fiecare își alege din cele cinci cabinete unde vrea să meargă și în fiecare cabinet există o asemenea platformă. Se completează fișele fiecăruia și apoi pe măsură ce sunt consultați, la sfârșit primesc un raport.”, a spus Andreea Furtună, director programe Crucea Roșie Română.

În caravana Crucii Roşii s-au implicat 10 medici și 25 de voluntari din Brașov și București.

„Fiind mulți copii, au acuzat probleme medicale, sunt persoane în vârstă, au acuzat probleme cardiace. Faptul că nu au medic de familie, faptul că nu se pot trata de bolile pe care ei le urmăreau în mod curent, aici au acces gratuit la camerele de gardă, dar pentru a evita ajungerea în aceste camere de gardă, ne-am gândit că ar fi bine o caravană de sănătate.”, a completat Raluca Buzea, manager educație pentru sănătate Crucea Roșie Română.

Publicitate

Doar în primele orele au trecut pragul cabinetelor aproximativ 30 de refugiați.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes