Connect with us
Publicitate

Social

Croșeta… din online

Publicat

pe

În vremuri de pandemie, până și meșteșugurile s-au mutat în online. O demonstreză din plin brașoveanca Gabriela Bularca, „doamna jucăriilor croșetate”, ce își transmite pasiunea, cunoștințele și creativitatea oricui este dornic să-i învețe tehnicile. Înainte de „marea închidere” cauzată de pandemie avea săptămânal ateliere, la care veneau copiii, în special, care așa reueau să învețe ceva și să se rupă de calculator, desene, filme. Însă, învățăcei s-au arătat și din rândurile celor ieșiți de mult din copilărie. Ateierele le ținea într-un mall din Brașov, la Muzeul de Etnografie și chiar în martie începuse o colaborare cu Muzeul Casa Mureșenilor. O dată cu intrarea în starea de urgență, a trebuit să-și adapteze și ea pasiunea, pentru că altfel ar fi fost o perioadă foarte grea. „Pentru mine a fost o perioadă ușor grea. În 10 martie am avut ultimul atelier, de atunci s-au oprit toate. Am mutat, însă, cumva, din live, în online, și am intrat pe diverse platforme online, așa m-am întâlnit cu copiii, care, în această perioadă, au beneficiat de 15 tehnici diferite de lucru. Am ținut în permanență contact cu ei. Un mall din Brașov a postat toate filmulețele mele pe youtube, pentru ca toată lumea să învețe”, ne povestește brașoveanca.

Totuși, online-ul nu i-a adus aceeași satisfacție, însă este bucuroasă că așa a putut ține legătura cu copii și abia așteaptă să reia atelierele „față în față”. „Una este când vine copilul și-ți spune am reușit și alta este când se mișcă imaginea pe ecran și copilul nu reușește să înteleagă, de multe ori. Este greu, eu, una, aștept foarte mult să ne întâlnim iar live”, mărturisește Gabriela Bularca. Atlierele din online sunt în fiecare seară, de la ora 18.00, pe youtube.

Familia animăluțelor croșetate l-a primit și pe țânțarul Igor

Gabriela Bularca este deja recunoscută, în Brașov, pentru animăluțele pe care le croșetează de ani buni. De fapt, din 2017 doar cu asta se ocupă, după ce a renunțat la meseria de economist. Jucăriile croșetate sunt, în mare parte, animale care trăiesc în România și între acestea ursuleții au un loc aparte. Însă, în coșul cu animăluțe veți mai găsi vulpițe, oițe, pisicuțe. În familia lor a intrat și țânțarul Igor. Toate animalele au un nume și o poveste în spate. Numele sunt și ele românești. Asta tot pentru a-i mai scoate pe copii din lumea Disney, cu personajele de basm de pe alte meleaguri.Tot noi  sunt și jucăriile pentru bebeluși, din lemn și bumbac, pe care micuții le pot molfăi liniștiți. 

Publicitate

Gabriela Bularca este membră în Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană din orașul Brașov și Breasla Meșteșugarilor din Transilvania din orașul Cluj. Atelierele de croșetat și o expoziție le-a dus și la Bruxelles, la Festivalul Primăvara Românească.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes