Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Criză de personal şi maşini la Ambulanţa Braşov. Din 80 de ambulanţe 20 trebuie casate şi doar 27 sunt relativ noi

Publicat

pe

Dacă nu sunt urgențe, ambulanțele ajung la pacienții care necesită consultații la domiciliu cu întârzieri de peste două ore. Patru manageri de ambulanță din București-Ilfov, Cluj, Timiș și Brașov spun că deficitul de personal și mașini depășește 50%. Conform managerului Serviciului de Ambulanță Brașov în judeţ „numai 27 de ambulanțe sunt relativ noi”.

În județul Brașov, serviciul de ambulanță are un deficit de personal de 53%. Practic, lucrează mult mai puțini oameni decât ar fi necesar. „Avem 317 posturi, dar ocupate 304 posturi, cu tot cu cele 27 de posturi pe care le-am primit în pandemie”, arată David Levente, managerul Serviciului de Ambulanță Brașov, potrivit romania.europalibera.org.

La nivelului județului sunt 80 de ambulanțe, însă funcționale sunt 60. 20 sunt în stare de casare. „Și din acestea 60, pentru că sunt vechi, vor mai trece la casare, unele au 200.000 km. Numai 27 de ambulanțe sunt relativ noi, cumpărate în 2019”.

Pentru că deficitul de personal și de ambulanțe este mare, medicii ajung în 15 minute doar la urgențele majore. „În starea de alertă, perioada de așteptare a fost și de 2-3 ore la consultațiile la domiciliu, de cod verde”, a spus David Levente.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes