Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cristian Cioacă rămâne în închisoare, chiar dacă îşi cere cu disperare eliberarea condiționată. Ar putea fi eliberat cel mai probabil la jumătatea verii

Publicat

pe

Cristian Cioacă a fost, astăzi, la un pas de a fi eliberat. Din acest motiv a și intrat plin de veselie la Judecătoria Pitești, însă a ieșit cu buza umflată și cu o amânare. Următoarea comisie pentru eliberarea condiționată a deținutului, care stă de mai bine de 10 ani în spatele gratiilor, va fi pe 28 iunie. 

Cristian Cioacă ar putea fi eliberat cel mai probabil la jumătatea verii, pentru că în 27 august se împlinește termenul la care poate fi eliberat, notează realitatea.net.

Pe toată perioada detenției, Cristian Cioacă a avut un comportament ireproșabil. Acesta ar putea să obțină eliberarea condiționată mai devreme, însă, spune avocata apărării, judecătorii ar fi fost părtinitori pentru că au cerut mai multe documente Comisiei de liberare condiționată.

Judecătoria Pitești a amânat pentru data de 28 iunie 2023 procesul în care Cristian Cioacă a cerut liberarea condiționată. Serviciul de Probațiune urmează să stabilească măsurile de supraveghere pe care fostul polițist trebuie să le respecte.

Publicitate

Veștile sunt pozitive pentru fostul polițist Cristian Cioacă, chiar dacă procesul a fost amânat miercuri, 17 mai 2023. Magistrații au stabilit ca Serviciul de Probațiune să stabilească măsurile de supraveghere. Prin această decizie, instanța a luat act că fostul polițist îndeplinește toate condițiile pentru liberare condiționată.

„S-a dat această amânare, potrivit noii legi, sub care noi ne judecăm, întrucât termenul final de executare al pedepsei ar fi în august 2028. Fiind o pedeapsă mai mare de doi ani până la expirarea duratei acestei pedepse, instanța era obligată să ceară Serviciului de probațiune să efectueze o verificare cu privire la programul de probațiune. E un înscris necesar pentru că odată liberat condiționat, orice persoană condamnată după eliberare e obligată să se supună unui regim de supraveghere. Pentru noi este un semn bun că în sfârșit se ia act de împrejurarea că dânsul îndeplinește toate condițiile pentru liberare condiționată și se pregătește forma legală pentru a fi eliberat”, a declarat Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă.

Întrebată dacă pe 28 iunie 2023 Cristian Cioacă va fi liber, avocata Maria Vasii a precizat: „Eu cred într-un sistem de justiție bazat pe legi clare. Dânsul beneficiază de toate condițiile pentru a fi liberat condiționat, dar cu această cerință de a fi supus unui program de supraveghere”.

Cristian Cioacă execută la Penitenciarul Mioveni pedeapsa de 16 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, profanarea de cadavre sau morminte şi acces ilegal la un sistem informatic.

Fostul polițist din Argeș a stat peste 10 ani la închisoare din pedeapsa pe care a primit-o pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, al cărei cadavru n-a fost găsit niciodată.

Deși executarea pedepsei urmează să expire abia la data de 2 august 2028, Cristian Cioacă vrea să fie liber pentru că a ispășit trei pătrimi din pedeapsă.

Pe 10 mai 2023, Comisia Penitenciarului Mioveni l-a propus pentru liberare condiționată considerând că sunt îndeplinite toate condițiile.

În 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. Ulterior, în august 2016, a fost condamnat și pentru acces ilegal la un sistem informatic. Magistrații i-au contopit pedepsele, Cioacă primind în final 16 ani și 8 luni de închisoare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes